La Londra în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii

23 mai 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Opera Comică pentru Copii are o ofertă specială pentru spectatorii de limbă engleză și pentru cei care învață această limbă: o călătorie la Londra cu celebrul Nino, un iubitor de muzică pus pe șotii care parcurge itinerarii interesante prin marile orașe muzicale ale lumii. În spectacolul – concert „Cu Nino la Londra”, Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii se transformă într-un London bus care parcurge capitala Marii Britanii, prezentând micilor turiști atracțiile acesteia, din punct de vedere arhitectonic și istoric, dar mai ales din punct de vedere muzical.

Artiștii Operei Comice prezintă publicului fragmente din lucrări cunoscute aparținând unor compozitori englezi și nu numai, iar un loc important în program îl ocupă song-urile de musical. Pe lângă informații despre oraș și istoria sa, prezentate în limba engleză, copiii fac cunoștință cu personaje precum Lucy din opera „Telefonul” de Gian Carlo Menotti, Eliza și domnul Higgins din musicalul „My Fair Lady” de Frederick Loewe, Tony din musicalul „Poveste din cartierul de Vest” de Leonard Bernstein, Cunégonde din opereta „Candide” de același compozitor sau cu Fantoma de la operă din musicalul cu același nume de Andrew Lloyd Webber. Ghidul excursiei la Londra, Nino, aduce informații despre aceste personaje, le prezintă și conversează cu publicul despre ele. Călătoria este completată cu imagini, fotografii și picturi ale celor mai importante locuri de vizitat din Londra, proiectate pe fundal. Londra nu este singurul oraș prin care ne conduce Nino la Opera Comică pentru Copii. El călătorește frecvent la Napoli, Genova, Milano, Viena, locuri unde găsește muzică de calitate și informații importante pe care le oferă micilor spectatori.

Iulia-Toea Mureșan

Foto: Alexandra Jitariuc

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign