Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Pasajul Mărăşeşti, proaspăt apărut în peisajul noii capitale imaginată de Ceauşescu, a devenit, alături de alte noi artere, parte din prezentul nostru cotidian.

24 mai 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Pasajul Mărăşeşti, proaspăt apărut în peisajul noii capitale imaginată de Ceauşescu, a devenit, alături de alte noi artere, parte din prezentul nostru cotidian.
Pasajul poate părea de nerecunoscut în primă fază, fiind lipsit de contextul cu care ne-am obişnuit de nevoie.
Imaginea este rară, prezintă o etapă intermediară de scurtă durată: la orizont nu sunt blocuri, în schimb Mănăstirea Radu Vodă cu Seminarul Teologic domină perspectiva. Nici la stânga sau la dreapta nu se mai găsea nimic. Străzile Hameiului, D. Anghel, Florilor, Olteni, Răscrucii, Splaiului, Dobroteasa, Ion Procopiu, Calea Văcăreşti fuseseră puse la pământ în mare parte, unele chiar în totalitate, iar în faţă, cine ştie, dacă nu ar fi venit Revoluţia, se prea poate ca zona dintre Pod Mărăşeşti şi Budapesta să fi devenit şi ea un bulevard larg, drept, flancat de blocuri tip…

foto: Claudiu Corneliu (1984)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign