Când muzica și desenele animate își dau întâlnire într-un spectacol de poveste!

04 iulie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

 

Sala Mare era plină. Emoții mari, forfotă și nerăbdare. Piticii își aranjau pernuțele pe scaunele prea joase pentru ei, iar o fetiță în rochie albă cu buline umplea un pahar cu apă. Fusese o zi toridă demnă de prima zi din luna lui cuptor. Prima zi din luna, prima zi de festival. Începea cea de-a treia ediție a Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului, eveniment organizat Primăria Municipiului București, prin Opera Comică pentru Copii.

În dimineața zilei de 1 iulie 2017, Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii a găzduit primul eveniment din program, „Matineele Festivalului“, o întâlnire dedicată muzicii de cameră în care prichindeii și părinții lor s-au putut bucura de interpretarea de excepție a lui Anton Niculescu la violoncel, Andrei Licareț și Adriana Maier la pian și Marian Movileanu la violă. Pe seară, surprizele au continuat. S-au mutat în Sala Mare a Operei Comice unde avea să înceapă „Muzica desenelor animate“, concertul din Gala de Deschidere a ediției 2017 a Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului. Cortina din catifea roșie s-a ridicat și am pășit în altă lume, un tărâm construit cu migală și farmec de trei complici, Orchestra Operei Comice pentru Copii, dirijorul Gheorghe Iliuță și pianista Ioana-Maria Lupașcu.

A urmat apoi o oră în care timpul s-a oprit și magia copilăriei ne-a învăluit. Ascultam cu bucuria sinceră a copilului care se minunează când recunoaște muzica din desenele preferate. Pantera roz a făcut furori, în parte datorită interpretării pline de pasiune a Ioanei Maria Lupașcu, dublată de valul de încântare care a cuprins toată sala. Repertoriul a fost unul bogat cu aproape douăzeci dintre cele mai iubite melodii din desenele animate care par nemuritoare. De la Colors of wind din povestea îndrăgitului Pocahontas, ne-am plimbat prin Țara Minunilor lui Alice, am străbătut epoca de piatră a celebrei familii Flintstone, iar apoi am poposit în lumea magică a Frumoasei și bestiei. Călătoria noastră s-a încheiat cu Supercalifragilistic, compoziție a fraților Richard și Robert Sherman, care datorită interpretării magicienilor de pe scenă a ridicat sala în picioare. Tabloul muzical magnific a fost întregit de interpretarea plină de farmec și sensibilitate a soliștilor Operei Comice pentru Copii – Raluca Oprea, Oana Șerban, Alexandra Giurca, Bogdan Lupea, Daniel Pascariu, Andrei Mihalcea și Bogdan Podlovski.

Concertul de sâmbătă seara de la Opera Comică pentru Copii a fost despre emoție și bucurie, despre cum muzica are puterea să ne reamintească că în inima fiecărui om mare se ascunde un suflet de copil dornic de frumos și sensibilitate.

Programul Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului continuă miercuri, 5 iulie 2017, de la ora 19.00 la Opera Comică pentru Copii cu „Întâlnirea cu maeștrii Marilor Serate Muzicale“ și joi, de la ora 21.00 cu „Piazzolla by Night“. Sfârșitul de săptămână este dedicat celor trei Serate Muzicale care vor avea loc la Ateneul Român pornind de la ora 19.00, atât vineri 7 iulie, cât și sâmbătă și duminică, 8 și respectiv 9 iulie 2017.

Alice Schreiner

Foto:Ileana Szasz, ViraFilms

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign