Un segment din str. Cazărmii foarte puţin fotografiat.

06 iulie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Astă iarnă, prezentam un segment din str. Cazărmii foarte puţin fotografiat.
Revenim cu o imagine din aceeaşi zonă a intersecţiei cu str. Miracolelor, aflată la două case în spatele curţii bisericii Spirea Veche, care se vede în imagine.
Cea mai apropiată clădire de biserică era vila cu etaj de la nr. 76, ce avusese prăvălii la parter. Lipită de ea era o clădire mult mai veche, de sec. al XIX-lea, cu pod înălţat, aflată pe colţul intersecţiei. În prim-plan se vedea baza blocului interbelic cu trei etaje de pe celălalt colţ al străzii Miracolelor. Alipită de acea construcţie era o casă parter, din care se vede o frântură de faţadă, la nr. 70; curtea de aici se afla pe colţul cu str. Fenix, paralelă cu Miracolelor.
Strada Cazărmii cobora din ce în ce mai abrupt în spatele fotografului, parcurgând cartierul până la poalele Dealului Arsenalului.
În primăvara anului 1984, când a fost făcută fotografia, zona se afla pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru demolare. Astăzi, intersecţia s-ar afla pe locul esplanadei şi a parcării din faţa intrării Senatului României, pe latura sudică a Palatului Parlamentului.

foto: Andrei Bîrsan (1984)

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign