Cafeaua de dimineaţă

30 august 2017 Dumitru Alexandru Filimon Istorie

rege

Cafeaua este alintul matinal al fiecăruia. Fie că te duci la muncă, fie că te pregăteşti pentru o zi mai provocatoare, ai nevoie de ceva în plus faţă de gustul dulce amărui al unei cafele. Gustul este esenţa tuturor lucrurilor, potrivit gastronomiei asiatice, prin urmare cafeaua cu variate arome asigură fiecăruia pulsul de care are nevoie pentru întreaga zi.

Fie că e picantă, fie că e dulce, cafeaua, “licoarea pământie pe care o savurează îngerii” sau “stimulentul intelectualului în luptă cu moralul” se dovedeste a fi aliatul veşnic al omului în luptă cu timpurile şi mai nou cu scurgerea mistuitoare a timpului. Singuri ne alegem aromele care ne asezonează zeama uşor dulce-amară de care avem cu toţii nevoie.

Se spune că demult o prinţesă a primit în dar cafea şi a rugat un servitor să i-o prepare pentru a putea degusta licoarea gustoasă. Servitorul s-a apucat să prepare cafeaua şi din greşeală a lovit punga cu mirodenii aşezată deasupra sobei, împrăstiind peste cafea prafuri de mirodenii. Regele în acea zi aştepta musafiri importanţi din regat şi ordonă deîndată să se servească cafeaua la masă. Servitorul speriat căci nu mai avea cum să repare răul făcut, servi musafirii regelui cu cafeaua surpriză. Servitorul poznas astfel deveni cel mai faimos preparator de cafea din regat la ordinul regelui care nu mai cunoscuse aşa gust în stare să-i stimuleze inteligenţa şi imaginaţia.

Musafirii regelui plecară zâmbind pentru prima dată. În cinstea lor, regele a făcut 2 statui ce întruchipează doi oameni  savurând o cească de cafea împreună. De atunci se ştie că licoarea pământie are cel mai bun gust când e băută împreună.

 Cafeaua de dimineaţă este mai mult decât o cafea personalizată, ea este o legendă vie transformată în surpriza zilelor noastre.

Şi ce poate fi mai frumos uneori decât o cafea de dimineaţă şi o melodie de carnaval: http://www.youtube.com/watch?v=FiBHXgB5hIo

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign