Fabrica de Bere Carol H. Oppler

06 noiembrie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Urcuşul străzii Izvor, de la str. Dr. Staicovici până la Piaţa Puişor, s-a aflat într-o permanentă schimbare. În ultima sută de ani, luând-o invers cronologic, în zonă au fost ridicate ansamblul MApN, clădirea ICRET, ştrandul Izvor (fost Bragadiru), între timp, vizavi, apărea stadionul ONEF (viitor Republicii) pe terenul proprietate a Ministerului de Răsboi, iar la 1900, pe colţ cu str. Dr. Staicovici (Carol Davila, la acea vreme), fiinţa Fabrica de Bere Carol H. Oppler, prima de acest gen din Bucureşti, înfăţişată în imagine.
Pe cartea poştală, datată 1903, sta înscris „Coloseul Oppler”, arătând de fapt, în prim-plan, clădirea care găzduia activităţile de recreere, restaurantul şi sala de spectacole ale ansamblului. Fabrica propriu-zisă poate fi observată puţin mai la vale, având un coş înalt de cărămidă; fusese înfiinţată în 1854, dar ansamblul a dispărut, puţin câte puţin, până la demolarea definitivă din anii ’80, azi fiind amenajată o parcare în loc.
Şi pentru a împinge şi mai mult întoarcerea în timp, toate aceste clădiri au apărut pe fosta Grădină a Bălăceanului.

Ca un alt reper, imaginea a fost luată pe unde urma să fie amenajat, 50 de ani mai târziu, accesul peluzei vest a Stadionului Republicii.

sursa foto: orasulluibucur.blogspot.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign