O imagine rară ce surprinde ultimele rămăşiţe ale unor imobile de lângă vechiul Pod Şerban Vodă, din Splaiul Unirii şi Negru Vodă.

16 noiembrie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Nu numai demolările anilor ’80 au schimbat aspectul cartierului, ci şi anii ’60, cu pregătirea terenului pentru viitorul Magazin Unirea (Central), la pachet cu prelungirea Magistralei N-S.
O imagine rară ce surprinde ultimele rămăşiţe ale unor imobile de lângă vechiul Pod Şerban Vodă, din Splaiul Unirii şi Negru Vodă.
Astăzi, pe aici ar fi trecerea de pietoni care leagă colţul magazinului (H&M) de cheiul Dâmboviţei.
Totuşi, în fotografie apar trei imobile ce au rezistat până în a doua parte a anilor ’80, când au fost demolate pentru trasarea Bd. Victoria Socialismului.
În prim-plan, în partea dreaptă, o cochetă casă cu fronton arcuit, ridicată în preajma anilor 1910, se afla pe str. Negru Vodă la nr. 4; vizavi de ea, căminul cu 4 niveluri de la nr. 3. Mult timp, acea stradă Negru Vodă dădea într-un spaţiu verde de lângă magazinul Unirea.
În planul depărtat, se vedea partea superioară a blocului interbelic de 5 etaje din str. Sf. Ioan Nou nr. 26.

foto: Paul Filip (anii ’60)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign