O fotografie în zona salvată de la demolare (dar nu și de la decădere).

13 decembrie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Mai rămînem preț de o fotografie în zona salvată de la demolare (dar nu și de la decădere). Strada Justiției, odinioară mergînd spre nord pentru a întîlni străzile Schitul maicilor și Cazărmii, azi pornește de la Antim spre poalele mitropoliei. Casa fotografiată de Radu Caulea probabil în toiul demolărilor (1984) este din frumoasele cartierului.
Puțin cam șubredă azi — dar poate va cunoaște zile mai bune. Credem cu tărie în promovarea locurilor care au supraviețuit anilor optzeci și sperăm la renașterea lor. Iar cine crede că populația săracă ajunsă în această parte a orașului se complace în situația existentă se înșală; am avut mai multe discuții cu locuitorii, ba chiar le-am arătat imagini pe care le vedeți și Dvs. pe pagina noastră. Au fost profund emoționați.

(foto: Radu Caulea)

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign