O imagine în premieră a curţii din Rahova cu câţiva ani înaintea demolărilor.

22 decembrie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

O imagine în premieră a curţii din Rahovei 122-124, aşa cum arăta ea privită din spate, din str. Arionoaia, cu câţiva ani înaintea demolărilor.
Oare clădirea din centrul imaginii, cu un specific al sec. al XIX-lea, fusese vreodată mai mult decât o simplă locuinţă? şi probabil că intrarea se făcea din această stradă…
La deal, în partea dreaptă, apare calcanul clădirii de la nr. 60, de care v-am vorbit la începutul săptămânii. La stânga se vede spatele imobilului cu etaj din Calea Rahovei, iar în prim-plan, câteva barăci părăginite blocau priveliştea către o curte (probabil) de poveste, în trecut.
Ne aflăm foarte aproape de Cinema Rahova, din intersecţia cu lunga stradă Antim, la stânga, o stradă care şerpuia şi traversa mahalaua omonimă, pornind din Sf. Apostoli, intersecţia se păstrează şi azi, dar acel segment din Antim poartă numele de Dr. Paul Orleanu.

foto: Paul Filip

sursa-Cartierul Uranus

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign