Vechi segment dispărut al Căii Călăraşi…

06 decembrie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Azi ne plimbăm pe Bd. Corneliu Coposu şi vedem clădirea turn a Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), iar la poalele sale stă biserica Sf. Mina, rămasă în picioare şi vizibilă, din fericire, datorită scuarului din vecinătate. Recent, în acel spaţiu verde a fost inaugurat un nou bust al lui Corneliu Coposu, aşadar haideţi să vedem ce era înainte aici.
Fotografia cuprinde un vechi segment dispărut al Căii Călăraşi; pentru o reperare mai bună, priviţi în stânga colţul unui imobil existent şi azi, cel de la vechea adresă Calea Călăraşilor 41B.
În cealaltă parte a imaginii, se distinge cu greu imobilul de sec. XIX de la nr. 55, de la intersecţia cu str. Mântuleasa, şi el în picioare azi. Dincolo de acest pachet de case demolate, se disting două repere înalte: turla principală a bisericii şi blocul interbelic de 8 etaje din str. Dunărea Albastră, care se află azi faţă în faţă cu sediul ISC.

foto: Paul Filip (anii ’70), din arhiva personală Cartierul Evreiesc

sursa-Cartierul Evreiesc

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign