O imagine din serie ne arata o perspectiva catre cladirea Universitatii, cu statuia lui Mihai Viteazu pozitionata central.

09 ianuarie 2018 Alex Galmeanu Bucurestii in istorie

O  imagine din serie ne arata o perspectiva catre cladirea Universitatii, cu statuia lui Mihai Viteazu pozitionata central.

In prim plan vedem trei automobile specifice zonei, parcate langa alveola centrala a pietei. In doua dintre mansini vedem si soferii asteptand, putem presupune ca este vorba de automobile care functionau in regim de Taxi, dar nu putem avea nici o confirmare fara o vedere directa asupa numerelor de inmatriculare. In perioada, singurul insemn al unui taxi il reprezenta o mica placuta suplimentara atasata de placuta oficiala de inmatriculare, ce prezenta inscriptia “TX”. Insemnele moderne de Taxi aveau sa fie reglementate ceva mai tarziu. Evident, ii invitam pe specialistii in automobile sa ne povesteasca ceva mai mult despre ce vedem in imagine.

In plan secund spuneam ca vedem corpul vechi al cladirii Universitatii, in aparenta fara schimbari dramatice fata de prezent. Spunem in aparenta, pentru ca, de fapt, totul este radical schimbat. In fotografie vedem corpul vechi, istoric al Universitatii, construit la 1869, cu minunate decoratiuni exterioare realizate de celebrul Karl Storck si asistentii lui, inclusiv frontul central de tip neoclasic, totul distrus in timpul bombadramentelor americane din aprilie 1944. Cladirea de azi, mult simplificata, dar marita ca suprafata, a fost realizata la finalul anilor ’60 ca o replica a cladirii istorice distruse. Interesant este ca daca ati fi avut ocazia sa vizitati piata in anii ’50-’60, in locul acestei cladiri ati fi gasit un parc cu iarba, copacei si bancute.

sursa si continuarea -muzeuldefotografie.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign