Terasa clădirii I.C.R.E.T. (Întreprinderea de Construcții și Reparații Echipamente de Telecomunicații) din str. Izvor spre Piaţa Puişor.

03 ianuarie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Ne aflăm pe terasa clădirii I.C.R.E.T. (Întreprinderea de Construcții și Reparații Echipamente de Telecomunicații) din str. Izvor nr. 112 şi privim spre Piaţa Puişor. Astăzi, zona este complet schimbată, golită de construcţii, cu excepţia celei din centru-sus, a Poştei Puişor, fostul Oficiu Poştal Nr. 5 (mutat aproape de P-ţa Regina Maria / Coşbuc).
Fiind o nouă perspectivă asupra cartierului, ar merita descrisă în amănunt. Aşadar, de la stânga la dreapta, se observă:
– aripa Izvor a Muzeului Militar, cu Tipografia Armatei (Izvor 139);
– bifurcaţia străzilor Izvor şi Puişor;
– insula de case cuprinse între aceste două străzi şi Calea 13 Septembrie;
– pe fundal, centrat, după cum am scris mai sus, Poşta Puişor;
– uşor mai la dreapta, în spatele barăcilor din parcarea ICRET (autobaza), se aflau casele din str. Puişor, învecinate cu str. Linia Arsenalului, pe care încă se afla vechea cale ferată care ajungea cândva la Arsenalul Armatei;
– la dreapta Poştei Puişor era piaţa omonimă, unde era intersecţia cu 13 Septembrie, care cotea, ca şi azi, spre Panduri; în principiu, intersecţia se suprapune cu cea de azi de la Hotel Marriott;
– în extremitatea dreaptă, tot în spatele câtorva barăci, se afla o parcelare (parcelarea Gib), cu 11 case de două tipuri;
– în apropiere, pierdută prin ţesutul urban, se afla Întreprinderea „Tricotajul Roşu”.

Panorama este compusă din 2 fotografii descoperite pe grupul de Facebook al I.C.R.E.T. (foto Iliaş Duţescu)

sursa-cartierul Uranus

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign