Când adori castelele din desenele Disney dar ești și preot paroh în România.

08 februarie 2018 [Raiden] Bucurestii noi

Biserica Hagiu, de vizavi de Hala Traian, în fostul Cartierul Evreiesc bucureștean, e printre cele mai vechi din oraș, continuarea unei mănăstiri de pe vremea lui Brâncoveanu. Forma actuală a lăcașului e din anii 1870.

Pentru că BOR adoră grandomania, vechea intrare în biserică a părut prea modestă, așa că a fost înlocuită nu demult cu una nouă ale cărei elemente principale sunt un balcon și o megascară mai ceva ca scara de onoare de la Palatul Buckingham. Regina Elisabeta a II-a moare de ciudă. Acum, enoriașii se vor simți ca regii când se duc la biserică. Minunat.

Da, un edificiu relevant a fost mutilat iremediabil, iar autoritățile și cetățenii n-au zis nimic. BOR își distruge propriul patrimoniu și clădirile trebuie să suporte fanteziile unor diletanți care nu înțeleg ce e ăla monument istoric.

Dar hei, să fim optimiști, dacă se filmează iar „Frumoasa și Bestia” sau „Cenușăreasa” scările astea-s numai bune pentru scena dansului, respectiv scena pierderii pantofului de cristal.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign