Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

BUCUREȘTI, 1847: În Duminica Paștilor.

07 aprilie 2018 Dan Rosca Bucurestii vechi

În Duminica Paștilor, la orele prânzului, de la joaca nesupravegheată a unui copil, a luat foc o casă de pe strada Franceză. Ajutat de vântul primăverii, incendiul a cuprins tot centrul orașului și alte câteva mahalale din jur. Au ars atunci 12 biserici, 10 hanuri, o mulțime de prăvălii și de locuințe particulare, în total 1850 de clădiri, de aceea i s-a spus „Focul cel Mare“. După incendiu, a fost întocmită o hartă a distrugerilor.
În imagine: în stânga, Vodă Bibescu, alături de Ștabul Domnesc, coordonează acțiunile de stingere a focului. În fundal, Turnul Colței și turlele câtorva biserici.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign