Centrul istoric a ajuns o cloacă patronată de Primăria Generală și Primăria Sectorului 3, unde totul e pe combinații și există doar funcțiunea de consum, consum, consum, niciodată autoritățile nu au vizat valorificarea istoriei din acest perimetru esențial al capitalei.

07 aprilie 2018 [Raiden] Bucurestii vechi

[EȘEC] Balconul unui bloc din anii ’30 de pe strada Blănari s-a prăbușit peste o mașină parcată lângă imobil, i-a spart parbrizul și i-a îndoit capota. Blocul, ridicat pe locul unui vechi han și care are la parter Club A și cafeneaua-teatru Godot, prezintă risc seismic ridicat. Asociația de proprietari a fost amendată deja de autorități pentru că nu a pus în siguranță fațada. Problema e că legea e extrem de permisivă. Dacă i-ar păsa cuiva într-adevăr de siguranța pietonilor sau a mașinilor și de monumentele istorice, clădirile cu probleme ar fi în cele din urmă preluate de stat, restaurate, iar proprietarii care au eșuat să le îngrijească ar fi obligați să plătească intervenția.

AN DE AN. După ninsorile abundente și topirea accelerată a zăpezii odată cu încălzirea vremii, peste tot prin oraș am văzut bucăți de fațade prăbușite din cauza infiltrațiilor. Asta se întâmplă an de an și imobilele vechi devin tot mai degradate, eventual pericole publice. Bine că le acoperim cu mesh-uri publicitare, să nu se vadă degradarea.

ISTORIE RECENTĂ. Acum 5 ani, o casă s-a prăbușit integral pe strada Blănari și numai norocul a făcut să nu fie victime. Desigur că proprietarul n-a pățit nimic, iar autoritățile s-au făcut că plouă.

SITUAȚIA. Centrul istoric a ajuns o cloacă patronată de Primăria Generală și Primăria Sectorului 3, unde totul e pe combinații și există doar funcțiunea de consum, consum, consum, niciodată autoritățile nu au vizat valorificarea istoriei din acest perimetru esențial al capitalei. De-asta se întâmplă toate mizeriile. Oricum cetățenii nu sunt suficient de educați sau chiar nu le pasă și atunci nu există presiune reală pe autorități să facă ceea ce ar trebui.

Din nou am observat cum presa înghite pe nemestecate informația fără să o verifice. Persoana care a făcut poza cu mașina avariată a identificat greșit strada ca fiind Șelari și la știri a apărut că balconul prăbușit era pe strada Șelari.

foto bloc Blănari: B365.ro
foto mașină avariată: Libertatea.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign