INTERVIU | Burlan Ionuţ Radu Dumitru: ,,Copilul este cel mai avizat şi cel mai greu de convins.”

29 mai 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Max Detweiler este personajul pe care îl va interpreta Burlan Ionuţ Radu Dumitru, în spectacolul realizat de Răzvan Mazilu – ,,Sunetul Muzicii”, care va avea premiera pe 1 iunie, cu ocazia zilei copilului.

Cum ai ajuns la castingul pentru musicalul ,,Sunetul Muzicii”?

Lucram la primul meu spectacol cu Răzvan Mazilu, la Ploieşti – unde sunt angajat şi am văzut pe pagina lui de Facebook un anunţ de casting pentru  ,,Sunetul Muzicii”. Evident că este unul dintre musicalurile mele preferate din copilărie şi n-am rezistat tentaţiei să nu vin.

Care sunt diferenţele între Bucureşti – Ploieşti în lumea artistică?

Atâta timp cât tu, ca actor nu faci o diferenţă, nici produsul final nu va suferi modificări. Sigur că Bucureştiul are mai multe teatre şi deschiderea e mult mai mare, nivelul actoricesc este mult mai ridicat. Nu e prima mea colaborare nici în musical cu Bucureştiul.

În câteva zile are loc premiera spectacolului şi vom avea ocazia să vedem produsul final, dar ca acest produs să fie o realitate a avut nevoie de multe ore de muncă. Cum au decurs repetiţiile?

Cu foarte multă bucurie şi plăcere. Am descoperit un colectiv frumos, cu oameni frumoşi, cu care m-am simţit foarte bine.

Care este cea mai mare dificultate a acestui spectacol?

Cred că dificultatea cea mai mare va urma, aceea de a păstra foarte strict ceea ce Răzvan Mazilu a construit. Este un spectacol foarte fin, un spectacol cu tuşe fine în care se văd cele mai mici lucruri.

Ce aşteptări ai de la acest spectacol?

Aştept în continuare să mă simt la fel de bine ca până acum. Din punctul meu de vedere, se încheie o etapă frumoasă – etapa repetiţiilor care are farmecul ei. Am petrecut mai mult timp cu colegii din spectacol decât cu familia mea şi cumva ei au devenit prima mea familie. Acum, brusc nu ne vom mai întâlni în fiecare zi, ci doar la spectacole şi la repetiţiile programate, dar ne vom bucura de acest produs şi de bucuria celor care vor veni la spectacol.

Din distribuţia spectacolului fac parte copii, cum au făcut faţă cerinţelor?

De cele mai multe ori copiii au fost mult mai serioşi. Este firesc să fie aşa pentru că ei sunt la început de drum şi seriozitatea cu care tratează cei mici ar trebui să ne fie nouă, adulţilor, lecţie de învăţătură.

Cât de mult seamănă montarea spectacolului cu celebrul film american?

Nu seamănă absolut deloc cu filmul, de fapt Răzvan asta şi-a propus să uitam filmul.

Tu cine eşti în ,,Sunetul Muzicii”?

În musicalul ,,Sunetul Muzicii” sunt Max Detweiler, care este un om normal ce încearcă să mergă în viaţă şi să îi fie atât lui bine, cât şi celor de lângă el. Max este un soi de clovn, uneori chiar un clovn trist, este cel responsabil întotdeauna cu bună dispoziţia, încercă să facă glume – uneori îi ies, alteori nu. Acest lucru îl face chiar şi atunci când este prins în corzi, când este trist sau când îi este frică. El nu are un destin foarte vesel, până la urmă este prins de nazişti …. . Nu se ştie ce se întâmplă cu el, dar eu cred că scapă.

Îţi mai aminteşti momentul în care ai jucat pentru prima oară în faţa unui public format în cea mai mare parte din copii?

Până acum nu am jucat pentru un public predominat de copii. Cu ocazia spectacolului ,,Sunetul Muzicii” o să am oportunitatea să fac acest lucru. Pentru mine e o mare provocare, pentru că dacă unui copil îi place ceva, cu siguranţă o să îi placă şi unui adult.  Copilul este cel mai avizat şi cel mai greu de convins.

Ţi-ar mai plăcea să colaborezi cu Opera Comică pentru Copii în viitoare proiecte?

Da, cu siguranţă mi-ar plăcea să colaborez. Am descoperit aici un colectiv foarte frumos şi nişte oameni minunaţi, cu unii dintre ei chiar voi rămâne prieten în continuare.

Interviu realizat de Andrada Popa

Foto arhivă personală

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign