Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Cea mai nouă clădire din ansamblul dispărut al Şcolii Pregătitoare de Ofiţeri (Oficeri) era acest corp, ridicat în perioada interbelică, paralel cu strada Izvor, cea care urca spre Piaţa Puişor, pe Calea 13 Septembrie, ca şi astăzi.

30 mai 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Cu toate că pe cartea poştală scrie „Şcoala militară de infanterie”, clădirea a adăpostit şi Tipografia Armatei, încă de la începuturi, aceasta funcţionând până spre sfârşit, când tot ansamblul a fost demolat, târziu faţă de restul cartierului, în preajma anului 1987.
În partea stângă, clădirea acoperea vechea clădire a Şcolii de infanterie şi cavalerie, cea care găzduise Muzeului Militar Central în cea mai mare parte a perioadei comuniste (de la sfârşitul anilor ’50 până în 1985, când s-a mutat în actualul sediu din str. Mircea Vulcănescu).

foto via delcampe.net [Gordas]

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign