Interviu | Ana Bianca Popescu şi Ioana Maria Repciuc din Sunetul Muzicii

24 mai 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Câţi dintre voi îşi mai amintesc povestea Mariei din filmul Sunetul Muzicii – cel mai îndrăgit şi mai cunoscut musical al tuturor timpurilor – compus în 1959 de Richard Rodgers, pe versurile lui Oscar Hammerstein, este adaptat de regizorul Răzvan Mazilu, special pentru micii spectatori, pe scena Operei Comice pentru Copii.

În spectacolul montat la Opera Comică pentru Copii, în premieră pe 1, 2 şi 3 iunie, Ana Bianca Popescu, Ioana Maria Repciuc şi Oana Şerban vor da naştere rolului Maria.

Ana Bianca Popescu şi Ioana Maria Repciuc răspund la câteva întrebări:

Cât de aproape este personajul Maria de personalitatea ta?

ABP: Nu ştiu! Când lucrez la personaj, încerc să mă distanţez de mine şi să-l caut! Personajul întotdeauna are mai multe calităţi şi e deasupra ta! Aş putea eu să fur de la Maria candoarea, inocenţa, bucuria şi recunoştinţa pentru tot ce are! Cred că există un lucru similar la amândouă, suntem zăpăcite!

IMR: Amândouă suntem naive, zăpăcite si iubim muzica, deci e foarte aproape de personalitatea mea.

Maria încalcă multe reguli stricte ale căpitanului și se refugiază în muzică. Ce lecție ne transmite?

 

ABP: Să nu renunți niciodată la ce iubești și la ce-ți face plăcere! Maria te face conștient de ce ai în jur, de dragoste, de lucrurile mici care-ți fac viața frumoasă, de familia care este atât de importantă! Maria riscă, își asumă, este inteligentă, are curaj și luptă până la capăt pentru idealurile ei!

IMR: Cred că ne transmite un mesaj foarte important și anume să căutăm în inimile noastre curajul și puterea de a ne urma visul.

E multă energie în acest spectacol. Credeți că vor rămâne spectatorii conectați până la final?

ABP: Cu siguranță! Aici intervine regizorul spectacolului, Răzvan Mazilu, care se ocupă cu minuțiozitate de fiecare aspect, detaliu, ritm și lungime! Lucrează impecabil cu actorii și mai ales cu copiii, care sunt îndrăgostiți de el! Iar dacă cei mici au rezistat la repetiții și câte 10 ore pe zi, fiind focusați, pregătiți în fiecare secundă să urce pe scenă când le venea rândul, atunci sunt convinsă că pentru public aceste două ore de spectacol vor trece ca două minute! Să nu uităm că Răzvan Mazilu este un magician, iar povestea spectacolului emoționează indiferent de vârstă!

IMR: E multă energie și multă magie în acest spectacol. Nu ai cum să nu îl urmărești cu sufletul la gură până la final.

V-ar plăcea să trăiți o viață de marțipan?

ABP: De marțipan și ciocolată…. Cui nu i-ar plăcea?

IMR: Ador marțipanul, deci cred că mi-ar plăcea!

Interviu realizat de Dana Macsim

Foto: Facebook Ana Bianca Popescu şi Ioana Maria Repciuc.

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign