INTERVIU | Radu Ion: „Scena este singurul loc în care mă simt confortabil”

22 mai 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Îl știți pe Radu Ion drept uriașul Gulliver, dar pe 1-3 iunie aveți ocazia să îl vedeți în premiera spectacolului de musical „Sunetul Muzicii”, unde interpretează rolul lui Max.

Drumul tău a fost constant, ai studiat la un liceu vocațional, ulterior la Universitatea Națională de Muzică, dar care a fost „click-ul” care te-a făcut să înțelegi că vrei să faci asta toată viața?

S-a întâmplat în momentul în care am terminat școala generală, era perioada în care trebuia să aleg un liceu. Într-o zi stăteam la masă cu mama și m-a întrebat dacă vreau să fac muzică. Evident, m-am amuzat foarte tare, dar m-am gândit că dacă fac și muzică le-am făcut pe toate și cumva am luat-o ca pe o provocare. Am dat la liceul de muzică și am întâlnit o profesoară – Monica Micula, care mi-a schimbat viața din toate punctele de vedere. M-am îndrăgostit de cânt și de operă încă din primul an de studiu, toată întâmplarea asta a fost ireversibilă.

Cum îţi aminteşti copilăria ta în Tulcea?

Am avut parte de o copilărie foarte frumoasă și zic asta pentru că eu cred despre perioada copilăriei mele că a fost una dintre cele mai sănătoase, m-am jucat foarte mult, am făcut năzbâtii și am experimentat tot ce putea experimenta un copil în anii respectivi. Eu încă copilăresc, dar nu la fel ca atunci.

De ziua copilului vom sărbători premierea spectacolului de musical „Sunetul Muzicii”, ce așteptări ai?

Așteptările mele sunt strict legate de public, îmi doresc foarte mult ca lumea să vină în număr cât mai mare. Este un spectacol cu totul diferit, zic asta pentru că este un musical, regizorul spectacolului este maestrul Răzvan Mazilu și nu știu dacă ar fi fost un om mai potrivit decât el pentru acest titlu. În acestă montare trebuie să cânți ca un profesionist, să dansezi ca un profesionist, să interpretezi roluri de teatru dramatic ca un profesionist și toate astea la un loc. E o provocare pentru mine – nu am mai jucat într-un musical până acum. Va fi un spectacol lung, de aproximativ două ore jumătate, se va face integral, dar sunt sigur că va fi un spectacol foarte bine primit, pentru că este colorat, plin de situații și tot felul de acțiuni. Copiii din sală vor vedea alți copii pe scenă și cu siguranță se vor pune în pielea personajelor și își vor dori să ajungă ei în locul acelor copii și să interpreteze roluri. Sunt sigur că o să aibă un mare succes.

Tu cine ești în „Sunetul Muzicii”?

Eu sunt Max, cel mai bun prieten al căpitanului. Acel tip de personaj foarte colorat, cel care aplanează situații diferite și tot timpul creează punți între celelalte personaje, este omul pregătit în permanență pentru orice și face față oricărei situații.

Cu care dintre personajele pe care le-ai interpretat la Opera Comică pentru Copii rezonezi cel mai mult?

Gulliver, el este personajul cu care am rezonat cel mai bine până acum. Zic asta pentru că dacă până acum am fost obișnuit să fac roluri mai vesele și comice, de data asta în „Gulliver” am putut să fiu mai mult eu – mai puțin comic și jucăuş. Unii zic că sunt trist, dar nu ăsta e  cuvântul potrivit, poate sunt mai introveritit, mai închis cu mine, cu siguranță asta dă o tentă de sobrietate, dar nu sunt trist.

Cum te-ai schimbat în urma întâlnirii cu Opera Comică pentru Copii?

A fost o schimbare plăcută, am venit aici de la Opera Națională. Spectacolul de debut la OCC a fost „Bastien și Bastienne” de Mozart, după debut am fost invitat de domnul director artistic să discutăm și mi-a propus să mă angajez la OCC, mă bucur foarte mult că am făcut acestă schimbare. Am venit aici într-un mediu destul de cunoscut, îmi cunoșteam o parte din colegi. Impactul a fost publicul format din copii, până atunci nu mai cântasem în fața copiilor și asta a produs o schimbare în mine.

Te-ai simțit vreodată inconfortabil pe scenă?

Nu. Scena este singurul loc în care mă simt confortabil. Dacă e un loc în care să mă simt inconfortabil este în viața mea personală, dar pe scenă m-am simțit confortabil indiferent de rolul pe care l-am interpretat și de dificultate.

Suntem la Opera Comică pentru Copii,  într-o lume de poveste, unde totul este posibil. Dacă te-ai întalni cu peștișorul de aur, ce dorințe ai vrea să îți îndeplinească?

Prima dorință ar fi să se oprească timpul în loc pentru o perioadă, să rămân la 30 de ani, la vârsta pe care o am acum. A doua dorință ar fi să fac parte încontinuare din colectivul OCC, pe care îl văd într-un viitor frumos. A treia dorință este să fiu fericit cu ceea ce fac și cu ce se întâmplă în viața mea.

Interviu realizat de Andrada Popa

Foto arhivă personală

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign