[MELTENISM] Ce faceți, oameni frumoși? Tot prin centrul vechi, la distracție?

29 mai 2018 [Raiden] Bucurestii vechi

Poate n-ați observat, dar de vreo 4-5 ani restaurantul Caru’ cu Bere, parte a rețelei City Grill, obturează perspectiva spre Calea Victoriei dinspre strada Stavropoleos, care oricum are 2/3 din lățime ocupată cu tupeu și nesimțire de terasa restaurantului. Cum așa?

SITUAȚIA. Acum câțiva ani, după preluarea de către City Grill, edificiul istoric al restaurantului Caru’ cu Bere a intrat într-un mult așteptat proces de consolidare și restaurare. Asta a însemnat montarea de schele și eșafodaj pe clădire. Lucrările s-au încheiat de ceva timp, însă maxischela de deasupra intrării a rămas și acoperă o terasă mult prea extinsă, acoperind în același timp jumătate din fațada imobilului.

PERSPECTIVA. Strada Stavropoleos are poate una dintre cele mai frumoase perspective din centrul istoric, bate fix pe Palatul CEC de pe Calea Victoriei, monument de prim rang al Bucureștiului. Din cauza maxischelei, orice poză făcută aici, în zona zero a turismului din București, e faultată.

TERASA. City Grill e interesat să aibă cât mai multe mese pe terasa Caru’ cu Bere. Din start maxischela a fost exagerată, cu toată structura metalică și dimensiunea. 1. Nu aduci oamenii să mănânce sub un șantier. 2. Nu menții schele pe fațadă după încheierea lucrărilor. Terasa ocupă excesiv domeniul public și chiar a fost scos mobilier stradal, o bancă, pentru a mai face loc unui rând de mese. Mai mult, terasa s-a extins și pe segmentul de stradă aferent unei clădiri vecine. Profit!

Desigur că Primăria București și Primăria Sectorului 3 cunosc prea bine situația, însă nu fac nimic să impună respect pentru pietoni și istoria orașului. Taman ce zicea primarul general Gabriela Firea că s-au adoptat în CGMB reguli stricte pentru comercianții din centrul vechi. Atât de stricte că e mai rău ca-n vremea lui Oprescu.

City Grill batjocorește pietonii și istoria bucureșteană, dar te rugăm nu da mai departe postarea, nu vrem să deranjăm autoritățile locale sau clienții care mănâncă pe terasa Caru’ cu Bere.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign