Noaptea Muzeelor la Opera Comică pentru Copii a fost o excursie prin apă şi prin aer

21 mai 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Harta Nopţii Muzeelor a avut un punct şi pe Calea Giuleşti 16, mai exact la Opera Comică pentru Copii. În Bucureşti, 47 de instituţii şi-au deschis porţile pentru o noapte magică. Sărbătoarea europeană a muzeelor se sărbătoreşte din anul 2005, iar Opera Comică pentru Copii a adăugat acest eveniment printre multe alte evenimente conexe în anul 2015.

Sute de oameni au descoperit surprizele neaşteptate ale Operei Comice pentru Copii; la intrare erai întâmpinat prietenos de un grup de voluntari, care îţi ofereau brăţări pentru Festivalul Opera Copiilor, care va avea loc pe 1-3 iunie. Accesoriul a încântat toţi copiii care au avut oportunitatea de a alege şi culoarea – roşu, galben sau albastru; cu aceste brăţări fiecare copil va beneficia de o surpriză în cadrul festivalului mult aşteptat.

Când păşeai în foaierul Operei intrai în altă lume, în lumea de poveste a  lui Don Quijote. Pe lângă decorul  asemănător cu cel al spectacolului, atmosfera a fost animată de muzicienii de la Truverii, o trupă de muzică medievală. Toată lumea s-a lăsat cuprinsă de atmosfera de poveste şi a dansat împreună. Tot acolo a fost susţinut un atelier de colorat şi vopsit blazoane, steaguri, scuturi şi săbii.

Primul act al poveştii avea ultima pagină în foaier, toată lumea era nerăbdătoare să dea pagina şi să descopere actul al II-lea împreună cu ghizii – cele patru acvarii. Toţi copiii îl căutau cu privirea pe peştişorul de aur şi îşi şopteau între ei dorinţele. Primul acvariu a avut un pietriş în trei culori – roşu, galben şi albastru; crapii aurii au dansat  deasupra tricolurului şi fiecare ghid a specificat că în acest an se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. Pentru a ajunge la următorul acvariu, turul a trecut prin Sala Mare în care s-au susţinut 670 de spectacole în acestă stagiune, iar pe 1 iunie va avea loc o premieră specială a spectacolului de musical ,,Sunetul Muzicii”. Viviparii au dat un spectacol în cel de-al doilea acvariu şi scalarii în următorul. La balconul din Sala Mare s-a făcut un popas, în care cei mici au aflat câteva secrete din spatele spectacolelor. Ultimul acvariu i-a avut ca interpreţi pe ciclide. Acvariile au avut decoruri diferite, care au imitat mediul lor natural. Iar pe parcusul turului, copilaşii au aflat modul de funcţionare a unui acvariu, dar si detalii despre fiecare peşte.

Al III-lea act a avut ca spaţiu de desfăşurare o sală de atelier care s-a transformat într-o miniatură a Târgului Educaţional din Festivalului Opera Copiilor – târgul va avea în program sesiuni de parenting, cursuri de limbi străine, de dans şi muzică şi tot felul de activităţi interactive. Probabil cea mai mare surpriză pentru copii va fi Parcul de aventură cu o piscină uriaşă cu bile, o trambulină cu lipici şi o tiroliană. Tot în programul Festivalului va avea loc şi deschiderea mult aşteptatului Escape Room – două camere, două poveşti şi zeci de indicii şi premii. Va fi cu adevărat o nebunie frumoasă!

Actul al IV-lea s-a realizat într-un cort de pe acoperişul Operei Comice pentru Copii – într-o mică junglă, în care rolurile au fost inversate, iar cei care rămâneau în urmă fiind răpiţi de frumuseţea florilor erau părinţii şi din când în când se mai auzea: ,,Mami, hai odată!” Mica junglă a fost punctul culminant al poveştii, dacă la Noaptea Muzeelor erau mai mulţi fluturi în maternitate, la Festivalul Opera Copiilor în cort vor zbura printre flori 600 de fluturi.

Deznodământul poveştii – ultimul act s-a petrecut la Sala Undergrant, într-un loc amenajat special pentru joacă, dar nu înainte ca fiecare copil să primească un balon colorat. Încă un detaliu care nu trebuie omis este că în cadrul Festivalului, pe stadionul de fotbal Rapid va fi un balon cu aer cald cu care se va putea plimba toată lumea care completează paşaportul Operei Comice pentru Copii.

Peste 1600 de oameni au făcut parte din acestă poveste. Surprinzător a fost faptul că pentru mulţi această experinţă a fost singulară la Opera Comică pentru Copii.

O noapte de vis în stilul Operei Comice pentru Copii!

Articol realizat de Andrada Popa

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

 

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign