Poezii de dragoste pe muzica lui Rahmaninov și Piazzolla, cu actrița Daniela Nane

10 mai 2018 Andrei Slavuteanul Semnalari Culturale

Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri, 23 mai, de la ora 19:00, sa va bucurati de cele mai frumoase versuri de dragoste interpretate de actrita Daniela Nane pe muzica unor compozitori celebri precum Rahmaninov și Piazzolla. La pian o veti asculta pe artista Ioana Maria Lupascu.

PIANUL CU POEME – 100 de ani de poezie romaneasca este un recital de muzica si poezie și va avea loc in somptuoasa Sala de Marmura a Palatului Cercului Militar National.

Versurile poetilor Mihai Eminescu, Jacques Prevert, Victor Eftimiu, George Cosbuc, Ana Blandiana, Magda Isanos sau Costache Ioanid se vor impleti cu armoniile imaginate de Astor Piazzolla, Serghei Rahmaninov, Constantin Silvestri, Saeed Sharifian sau Ioan Dobrinescu.

La finalul spectacolului, va veti putea impartași emotiile cu cele doua artiste, la o discutie și un pahar de vin.

Costul biletului: 100 de lei; Cost redus: 90 de lei (studenti, elevi, pensionari, card de fidelitate)

Detalii și inscrieri: www.victoriei.ro sau contact@victoriei.ro

Daniela Nane este actrita la Teatrul Bulandra din Bucuresti din 1995, de cand a absolvit Academia de Teatru si Film din Bucuresti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Catalin Naum. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitata de-a lungul timpului in numeroase spectacole, atat in Bucuresti, la Ateneul Roman, cat si in alte orase din Romania. In octombrie, 2015, a sustinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice de la Palatul Mogosoaia.

Pianista Ioana Maria Lupascu incepe studiul pianului la varsta de patru ani. Intre 2001 si 2005 a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. A fost laureata a numeroase concursuri din Romania, Grecia si Turcia. Este o prezenta constanta pe scene din Italia, Romania, Elvetia, Belgia, Turcia si Spania. A cantat sub baghetele unor dirijori importanti: Jean Francois Antonioli (Elvetia), Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters (Olanda). A colaborat cu instrumentisti precum: Ladislau Petru Horvath, Romel & Victoria Joseph si Florin Paul. A realizat spectacole impreuna cu mari personalitati ale artei teatrale: Ion Caramitru, George Banu, Marian Rilea, Constantin Chiriac. Din 2007 este solista concertista a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiesti.

Fundatia Calea Victoriei este singurul loc din București in care te poti dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspiram prin arte și cultura și sustinem tinerii talentati. Am reușit sa ducem o munca de pionierat in felul in care se organizeaza evenimentele culturale și, in timp, am devenit o academie in cadrul careia peste 100 de cercetatori, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mandrim cu peste 50 000 de cursanti care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuita la cursurile preferate). Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi in toti acești ani: Cercul Militar National, Grand Hotel Continental, Universitatea Nationala de Muzica din București, Banca Nationala a Romaniei, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign