Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

O imagine de la începutul sec. al XX-lea, înfăţişând acelaşi vechi ansamblu al Şcolii de ofiţeri, privit din str. Izvor, aproape de Piaţa Puişor (azi Piaţa Arsenalului).

08 iunie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Clădirea se afla pe terenul de vizavi de actualul sediu al Ministerului Apărării Naţionale şi a adăpostit, în comunism (între 1957 şi 1985), Muzeul Militar Central. Ansamblul vechii şcoli de ofiţeri a fost demolat în 1987, mai târziu ca restul cartierului; muzeul a fost mutat, în 1985, în sediul de azi, pe str. Mircea Vulcănescu.
După Primul Război Mondial, între vechea clădire a şcolii militare şi str. Izvor s-a interpus un corp nou, ce găzduia şi tipografia militară; am prezentat săptămâna trecută această clădire.

foto via delcampe.net [Gordas]

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign