PÂINE ȘI CIRC. Asta se pricepe cel mai bine să ofere Primăria București și a făcut-o iar weekend-ul care a trecut, când a închis jumătate din Calea Victoriei pentru a organiza un bâlci longitudinal.

05 iunie 2018 [Raiden] Bucurestii noi

Desigur că e mereu ok când strada e redată oamenilor și în loc de trafic auto intens și poluare cetățenii se pot bucura măcar puțin de o plimbare liniștită, dar când faci asta doar pentru a deturna atenția de la problemele mari și nerezolvate ale orașului, e de toată jena.

 

Anul trecut PMB și creart au încercat să dea impresia și a existenței unei componente educațional-culturale: au pus din loc în loc panouri cu istoria Căii Victoriei. Desigur că incompletă (doar până-n anii ’30, „Micul Paris”, patetisme, clișee uzate) și ilustrată cu multe poze de epocă luate cu japca de pe paginile colecționarilor, fără acordul acestora. Anul ăsta, nici urmă de așa ceva, doar mâncare, băutură, clovni pe picioroange și niște muzică stradală. Fix ca la orice street food festival, absolut nimic deosebit, dar se știe că majoritatea adoră bucătăria, show-urile de talent și muzica.

Oamenii s-au plimbat pe lângă clădiri emblematice, de importanță maximă în istoria Bucureștiului și habar n-au avut, pentru că administrația locală nu e interesată să investească în educarea populației, o vrea needucată și distrasă de la incompetența autorităților. Oamenii s-au mai plimbat pe lângă clădiri-monument aflate în paragină din care se puteau desprinde oricând bucăți. Primul pe listă: Ministerul Economiei, care arată jalnic. Nici cea mai mică intenție de a valorifica spațiul istoric al Căii Victoriei, o oportunitate imensă de a puncta pe bune cultural, pierdută.

Chiar, ar fi tare să ne spună CREART, care a spart bani publici pe chermeza asta:

1. Cum anume au fost selectați ocupanții tarabelor?
2. Cum au fost aleși furnizorii de mâncare/băutură?
3. Cât a costat evenimentul?

Tu ai fost? Cum ți s-a părut?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign