Haos arhitectural tipic bucureștean pe strada Mihai Eminescu. Ne ajuți să ordonăm cele 3 clădiri din poză de la cea mai veche la cea mai nouă?

01 iulie 2018 [Raiden] Bucurestii vechi

Bucureștiul n-a fost niciodată gândit ca o capitală, n-a avut niciodată un plan coerent și pe termen lung de dezvoltare. De-asta, dintr-un anumit punct de vedere, e una dintre cele mai interesante capitale ale Europei. Haosul urbanistic intersectat cu diversitatea arhitecturală fac orașul ăsta să fie unic. Exemplu concret: trei epoci din istoria orașului conviețuind pe strada Mihai Eminescu, zona centrală. În ordinea vechimii, avem așa:

– casa din centru, aproape țărănească, foarte joasă, alungită pe o parcelă, datează din a doua parte a secolului 19
– imobilul din stânga e construit pe la 1900-1910
– blocul din dreapta e recent

Trei secole (19, 20, 21) într-un singur cadru bucureștean. Problema majoră e că până acum, din păcate, doar regimul comunist a avut un plan concret de dezvoltare a orașului, plan care oricum a fost excesiv și a distrus enorm din Bucureștiul vechi. Din 1990 încoace capitala e în derivă, autoritățile centrale și locale nu sunt interesate să-i dea o direcție iar populația e prea ocupată cu grijile zilnice, prea needucată sau dezinteresată pentru a pune autoritățile la treabă.

Source: #bucurestirealist
Toate drepturile rezervate.
Instagram: bucurestirealist

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign