[SCALA] Branding la Cinema Scala de pe b-dul Take Ionescu (actual G-ral Magheru) în 1935, la premiera filmului „Top Hat”, cu Ginger Rogers și Fred Astaire.

23 iulie 2018 [Raiden] Bucurestii vechi

La intrarea în cinematograful de la parterul clădirii noi-nouțe la acea dată tronau cutout-uri mari cu cei doi protagoniști și vizualuri cu dansul central al filmului, „Piccolino”. Printre ele se vede și sigla art deco originală de la Scala. O clădire emblematică a Bucureștiului, la începuturile sale.

În vara lui 1954, la Cinema Republica (rebranding postbelic al fostului Scala) rula „Contele de Monte Cristo”.

În prezent, Palatul Scala, monument istoric extrem de relevant care a supraviețuit bombardamentelor și cutremurelor arată în ultimul hal, e extrem de degradat și acoperit cu mesh-uri publicitare imense. Intrarea e mizerabilă, prăfuită și ușor de ignorat. Am postat de câteva ori despre starea jalnică a Palatului Scala.

E 2018 și nu avem Legea Fațadelor, clădirile-simbol ale orașului sunt simple panouri publicitare, suporturi pentru profitul samsarilor publicitari, care în cea mai mare parte amplasează ilegal aceste reclame, sub ochii îngăduitori ai Primăriei și Poliției Locale.

foto: arhiva Agerpres

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign