INTERVIU | Teodora Antal: ,,Mi se pare foarte frumos în lumea Operei Comice pentru Copii că putem educa o generaţie”

20 august 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

,,Salonul de Scenografie”, Lunatici”, ,,Hapciu în Re Major”, ,,Micuţa Dorothy”, ,,Salonul de Musical”, ,,Nino Arlechino”, ,,Arlechino şi Colombina”, ,,Gulliver”, ,,Onix şi Barton” , sunt spectacolele din care toţi copiii care au trecut pragul  Operei Comice pentru Copii o cunosc pe Teodora Antal. 

Ai fost pasionată de actorie de mică?

Am fost pasionată inconştient pentru că făceam diferite reprezentaţii cu păpuşi si texte improvizate pentru părinţi. Mai târziu nu am avut ocazia să fac parte dintr-o trupă de teatru, aşa cum au majoritatea adolescenţilor, în schimb am simţit că vreau să fac asta şi am absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică – Păpuşi şi Marionete.

Ce presupune meseria de actor?

O treime muncă, o treime talent şi o treime umilinţă. Umilinţă în sensul de modestie. În acestă meserie sunt foarte importante întâlnirile cu cei din breaslă.

Nu te-ai temut de acestă umilinţă?

Ba da, pentru că suntem orgolioşi şi vrem să ne afirmăm.

Ai avut vreun moment în care te-ai îndoit că ăsta este drumul tău?

Da.

Ce ţi-a dat putere să treci peste aceste momente de nesiguranţă?

Nu ştiu exact, cred că este ceva mai presus de mine sau de cât pot eu înţelege.

Care este cea mai importantă lecţie pe care ai învăţat-o despre tine prin actorie?

Eu sunt un om foarte orgolios şi cumva prin acestă meserie mi-am dat seama că trebuie să îi ascult pe cei din jurul meu şi că nu trebuie să mă tem să tac.

Ce rol are Opera Comică pentru Copii în viaţa copiilor?

Mi se pare foarte frumos în lumea Operei Comice pentru Copii că putem educa o generaţie.

Dar în viaţa ta?

Este un mediu perfect pentru a-mi exercita meseria, am venit aici din anul II de facultate, m-a avut din punct de vedere social şi am învăţat să lucrez într-o echipă de teatru.

Care este cheia păstrării armoniei într-o echipă?

Comunicarea şi echipa să fie compusă din foarte mulţi profesionişti. Spre exemplu, eu când am venit în echipa OCC nu ştiam foarte multe, dar fiind mulţi profesionişti m-am ajutat de asta să mă ridic la un nivel apropiat lor.

Descrie-mi atmosfera repetiţiilor de la Opera Comică pentru Copii.

Într-un procent foarte mare o repetiţie de la OCC este ca un tablou pe care îl poţi picta tu în proporţie de 80%.  Avem libertate să propunem şi să fim inventivi.

Dacă ai putea să alegi unul dintre decorurile din spectacolele Operei Comice pentru Copii şi să te muţi în el, care ar fi acela?

Decorul din spectacolul ,,Micuţa Dorothy„, pentru că are o scenografie superbă şi pentru că am petrecut foarte multe ore la repetiţiile acestui spectacol. Ţin minte că într-un spectacol după ce am ieşit din scenă şi nu mai aveam nicio intrare am rămas în culise şi am adormit acolo.

Cum îţi place să îţi petreci timpul liber?

Nu ştiu exact ce înseamnă timp liber, dar îmi place să ascult teatru radiofonic.

Interviu realizat de Andrada Popa

Foto arhivă personală

 

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign