Anul este 2055 în Republica Ortodoxă România (ROR).

Anul este 2055 în Republica Ortodoxă România (ROR). Eva este o cetățeană ca oricare alta lăsată de Dumnezeu să procreeze. Are voie să iasă din casă o dată pe zi să facă piața și eventual să stea de vorbă cu alte femei normale, însă gătitul propriu-zis îl face serivitoarea, Ela, trădătoare a sexului (cunoscută anterior ca „lesbiană”, un termen azi interzis). Toți trădătorii de sex (cunoscuți anterior drept „comunitatea LGBTQ+”) au fost degradați la statutul de servitori, pedeapsă divină pentru abominațiile pe care le-au comis în vechiul regim. Eva se roagă neîncetat la Dumnezeu să-i mai dea copii pe lângă cei cinci pe care îi are. Doi băieți și trei fete, toți sănătoși, cu voia Domnului. Și tot cu voia Domnului, bărbatul Evei, Ion, e încă în putere și ocupă un post important în stat, aproape de Patriarh. Familia Evei și a lui Ion trăiește în tihnă respectând tradițiile străbune și Scriptura.

Eva își amintește cu scârbă de anii negri ai Păcatului, regimul blestemat (cunoscut anterior ca „democrație”) dinainte de Revoluția Mirului din 2035, care a repus țara pe făgașul ei normal către îndeplinirea destinului biblic de a fi Grădina Maicii Domnului. Eva se cutremură când se gândește că înainte, femeile fertile îl trădau pe Dumnezeu făcând avort, o practică eliminată prin Referendumul Împotriva Avortului din 2025. Apoi a urmat Referendumul Pentru Creștinism, când religia creștin-ortodoxă a devenit cea oficială a statului și a fost trecută în Constituție, slăvit fie numele Domnului. Eva a urmărit pas cu pas instaurarea ROR și nu regretă deloc că înainte avea un loc de muncă, banii ei și acces la educație superioară. Toate acestea sunt acum, așa cum dictează legile binecuvântate, în sarcina iubitului ei soț. Referendumul Împotriva Divorțului din 2030 a făcut imposibil ca forțe laice, potrivnice, să o despartă vreodată de Ion. Acum totul este perfect, sub privirea lui Dumnezeu.

Lucrurile mărețe încep timid, iar Eva zâmbește când se gândește că totul a început cu Referendumul Pentru Redefinirea Familiei din 2018. Binecuvântat fie Fructul!

foto: serialul The Handmaid’s Tale