Detalii bucureștene vechi pe cale de dispariție: cutiile poștale originale, din lemn, din holul de intrare în imobilul care a adăpostit Studioul de Teatru „Casandra” – strada Franceză nr. 9, centrul istoric.

07 septembrie 2018 [Raiden] Bucurestii vechi

 

Cutiile poștale sunt atât de degradate că în cazul multora secretul corespondenței nu mai poate fi păstrat. De fapt, toată clădirea e prăfuită și în paragină. A făcut parte pentru 50 de ani din baza materială Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” (UNATC) până în 2012, când, urmare a unei decizii ilegale, UNATC a pierdut spațiul.

Clădirea cu funcțiune mixtă (locuire + teatru și spații comerciale), din primele decenii ale secolului 20, e printre cele mai masive de pe strada Franceză. Teatrul Casandra a fost singurul spațiu dedicat exclusiv spectacolelor studențești. E o rușine pentru centrul vechi, loc turistic de prim rang, dar și pentru București per total că acest imobil nu mai servește comunitatea locală și arată jalnic.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign