Introducere în practica şi teoria Meditaţiei Vipassana

26 septembrie 2018 Andrei Slavuteanul Semnalari Culturale
curs vipassana

Fundația Calea Victoriei te invită, din 1 octombrie 2018, la cursul în 4 întâlniri: Introducere în practica şi teoria Meditaţiei Vipassana, susținut de George Petre.

Termenul Vipassana apare pentru prima oară în textele buddhiste din limba Pali, înseamnând „viziune clară”. Este viziunea lucrurilor „aşa cum sunt”, care marchează momentul trezirii.

În ceea ce privește partea practică, Vipassana este asociată cu practica meditativă de adunare şi calmare a mentalului, cunoscută ca „Shamatha”. Practica începe prin cultivarea capacităţii de a fi prezenţi cu experienţa corpului, a stărilor afective, a gândurilor şi a emoţiilor, în momentul prezent. Respirând, lăsăm percepţia noastră să se extindă – gânduri şi emoţii apar, gânduri şi emoţii dispar.

De ce să vii la acest curs și să studiezi practica Vipassana? Pentru că o minte focalizată, clară, poate înţelege natura tuturor fenomenelor. O minte clară poate percepe direct natura realităţii.

Folosind ca bază Textele Pali, vom dezvolta următoarele teme:

1. Stabilizarea şi clarificarea câmpului mental şi emoţional, cultivarea cunoaşterii folosind cele Patru Conştientizări. (Satipatthana Sutta)

2. Cele Trei Caracteristici ale Experienţei (Tri-Lakshana)

3. Cele Patru Adevăruri Nobile. Aplicaţia lor în practica Sattipathana (Catur Ariya Sacca)

4. Detalierea contextului cultivării. Calea cu Opt Ramuri (Attangika Magga)

Cursul începe din 1 octombrie, are 4 ședințe, toate în seri de luni, de la 19.00 la 21.00. Se desfășoară la sediul Fundației Calea Victoriei: str. C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1. Detalii și înscrieri pe www.victoriei.ro. Taxa de participare este de 240 de lei.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign