Poate cel mai vechi oficiu poștal din București, închis după un secol și mai bine de funcționare.

12 septembrie 2018 [Raiden] Bucurestii vechi

 

La începutul secolului 20, pe str. Fabrica de Chibrituri nr. 12 de pe dealul Filaret s-a ridicat o casă cu un singur nivel, pe colțul cu str. Principesa Ileana (redenumită după 1948 str. Lămâiței). Din câte se pare, casa a fost dintotdeauna oficiu poștal. Deservea o zonă pe atunci în plină dezvoltare, parțial industrială, cu densitate redusă a locuirii. Cu timpul, nevoile comunității locale au crescut, așa că poșta a fost înălțată (cel mai probabil înainte de al Doilea Război Mondial) cu un etaj, pe latura dinspre str. Fabrica de Chibrituri. În perioada comunistă oficiul poștal de la Filaret a primit nr. 28. Casa de pe colț și-a continuat existența și după 1989, devenind însă tot mai părăginită. Oficiul Poștal 28 s-a închis în jurul anului 2012. Compania Națională Poșta Română S.A. a renunțat la anumite oficii poștale considerate de importanță redusă. Vechile spații au fost închiriate, în anumite cazuri.

Poșta de la Filaret rămâne martora unei epoci în care scrisoarea era la putere și în care Poșta Română era relevantă. Nu se știe ce se va întâmpla pe mai departe cu casa de pe colț.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign