[CENTRUL VECHI] Da, încă un incendiu în centrul istoric al Bucureștiului .

07 octombrie 2018 [Raiden] Bucurestii noi, Editorial

[CENTRUL VECHI] Da, încă un incendiu în centrul istoric al Bucureștiului .

Cetățenii de rând și turiștii străini habar nu au la ce pericole se expun mergând în cluburile din zona asta. Efectiv totul e o încropeală realizată ca urmare a unor înțelegeri odioase între patroni și autoritățile publice locale de la Primăria Sectorului 3 și Primăria Generală. Cele mai multe spații (foste prăvălii sau magazine) nu se potrivesc destinației actuale de club. Totul e făcut pentru profit rapid și atât, nicio grijă pentru siguranța oamenilor. Autoritățile au mimat controalele în centrul vechi după dezastrul de la Colectiv (2015).

„Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a declanşat o acţiune de reverificare a cluburilor şi restaurantelor din Centrul Istoric, anunţă PMB” – hahaha, serios? Poliția Locală e zi de zi acolo și mână-n mână cu cei care încalcă legea și pun în pericol viața oamenilor. Noi am sesizat multe nereguli la fața locului și ne-am luat flit de la polițiștii locali, deci declarația PMB e bullshit pentru proști. Incendiul a afectat și un bloc din vecinătate.

IMPORTANT. Pentru că presa e ignorantă, avidă de senzațional și și-a pierdut rolul de educare, vă zicem noi că imobilul care a luat foc e fix lângă un megamonument istoric – fostul Hotel Concordia, unde s-a decis dubla alegere a lui Cuza ca domnitor al Principatelor Unite în 1859.

Aproape nimic în centrul vechi, de la starea localurilor la fațadele istorice și la spațiul public pietonal nu e în limitele legii. De-asta se întâmplă relativ des incendii, iar în eventualitatea unui cutremur ca cel din 1977, ne putem lua adio de la zona Lipscani. Consolidarea imobilelor vechi avansează incredibil de greu. Sesizați orice neregulă detectați în zonă, să punem autoritățile la treabă, că de-aia le plătim.

foto: ISU

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign