Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Plăcuțe cu fabricanți de ascensoare din perioada interbelică găsite în lifturile blocurilor din anii ’30 din București.

03 octombrie 2018 [Raiden] Bucurestii vechi

Plăcuțe cu fabricanți de ascensoare din perioada interbelică găsite în lifturile blocurilor din anii ’30 din București. Cu mult înainte de Ascensorul SA, constructorii locali apelau la firme din afară pentru a le livra ascensoare personalizate pe proiectele individuale de locuire colectivă, adesea blocuri (blockhaus-uri în epocă) de factură modernistă, curent foarte popular în interbelic. Anii ’30 sunt caracterizați de un boom imobiliar în capitală, o dezvoltare pe verticală fără precedent până atunci.

Schindler e o companie cunoscută și azi, iar în anii ’30 avea o reprezentanță în București, pe strada Pitar Moș, central.

Lifturile interbelice au forme uneori asimetrice, în funcție de amplasarea lor în planul clădirii, lateral sau central, cu scara principală încolăcită în jurul lor. Multe mai păstrează încă placajul inițial de lemn și reprezintă o epocă apusă, în care atenția la detalii și calitatea execuției erau esențiale.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign