Aceste două clădiri monumentale flancau odinioară Fundația Universitară „Carol I“.

01 noiembrie 2018 Dan Rosca Bucurestii vechi

BUCUREȘTI, cca 1928.
Aceste două clădiri monumentale flancau odinioară Fundația Universitară „Carol I“, dar o și acopereau parțial, fiind mult ieșite spre Calea Victoriei.
Cea din prim-plan, zisă și „Jockey Club“ – deoarece, o vreme, a găzduit acest club al arisocraților bucureșteni –, fusese construită prin 1897, pe colțul cu strada Franklin. În 1928, adăpostea un showroom al firmei Chrysler și magazinul cunoscutului producător de plăci de patefon Columbia. La începutul deceniului următor, în încăperile ocupate înainte de cele două magazine a luat ființă cafeneaua de lux Corso.
Clădirea din fundal, ridicată pe la 1915, fusese localul Băncii Națiunii, instituție financiară care dăduse faliment în 1922, din cauza unor tranzacții neinspirate cu valute. În 1928, adăpostea magazine și birourile firme.
Cele două imobile au avut o existență scurtă: în 1939, imediat după dezvelirea statuii ecvestre a lui Carol I, ambele au fost demolate, în scopul lărgirii Pieței Palatului.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign