Clădirea Teatrului de Operetă, la sfârşitul anilor ’60, început de ’70, la Piaţa Naţiunile Unite.

21 noiembrie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Clădirea Teatrului de Operetă, la sfârşitul anilor ’60, început de ’70, la Piaţa Naţiunile Unite. Tramvaiele încă circulau pe Splai, în sensul Izvor-Unirii. 12-le venea din Regie, o lua pe Splai la Podul Izvor şi se ducea spre Gara Progresul pe Bd. Coşbuc.
În stânga, dincolo de taxi, era Ştrandul Libertăţii, „Ligheanul”. Clădirea Operetei se întindea de-a latul bazinului, până la str. Operetei, din spate. Ansamblul avea formă relativ triunghiulară. În extremitatea stângă a imaginii se vedea un colţ din casa de la nr. 8. Faţada din Splai era de două ori mai lungă, la capătul ei, mascată aici în fotografie, fântâna „G. E. Lahovary”, mutată, după demolări, în faţa blocului Gioconda. În extremitatea dreaptă se vedea impunătoarea clădire unde a funcţionat Sfatul Popular al Raionului “Nicolae Bălcescu”.

sursa: simplybucharest.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign