Piaţa Mărăşeşti

20 noiembrie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Curioşi care se întreabă unde era aceasta sau nostalgici care au păşit pe aici şi au făcut cumpărăturile de la Piaţa Mărăşeşti? Imaginea era posibilă doar pentru câteva săptămâni, poate luni; după demolarea caselor din Olteni 74-78, perspectiva se deschidea sprea intersecţia Căii Văcăreşti cu Bd. Mărăşeşti, aşteptându-se decizia „de sus” pentru următorul pas…
Pe locul pieţei de legume-fructe din dreapta se află azi clădirea noului Teatru de Operetă de pe malul Dâmboviţei, de lângă Biblioteca Naţională. De cealaltă parte, casele interbelice de o arhitectură aparte au fost înlocuite cu înaltele fronturi continue de blocuri optzeciste (finalizate, de fapt, în a doua jumătate a anilor ’90). Nici Bd. Mărăşeşti nu a scăpat neatins, fiind săpat şi transformat într-un pasaj de subtraversare a noului Bd. Mircea Vodă, cel care leagă azi Calea Călăraşilor/Bd. Corneliu Coposu de zona Timpuri Noi.
Între pâlcul de copaci din centrul imaginii şi bloculeţul modernist cu influenţe art-deco din dreapta (Mărăşeşti 110) pornea strada Hameiului, ce avea un traseu curb, îndreptat spre biserica Dobroteasa (lăcaş de cult rămas azi în picioare).

foto: Florin Leonard Slovineanu (1985)

via Annie Liebman Williams şi Titi Barbălată, foşti locuitori pe str. Olteni la nr. 76, respectiv nr. 61

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign