Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Biserica Sf. Ilie-Gorgani in anii 30.

04 decembrie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
În paginile 292-294 ale volumului lui GM Zamfirescu, Maidanul cu dragoste, ediţia Jurnalului Naţional, 2009, capitolul Biserica între bordeluri apare Biserica Sf. Ilie-Gorgani (strada Silfidelor, nr. 5) şi zona de bordeluri dimprejur în care s-a clădit imobilul „Casa Femeii” „….destinul altarului de pe deal se împletise aşa de mult, în viaţa oraşului, cu destinul caselor cu fete, că-nu peste mulţi ani-biserica şi cocioabele au fost dărâmate odată, ca să se ridice-în locul lor-magnificul edificiu al cucoanelor intelectuale, generoase şi morale.
Sub Casa Femeii conştiente şi demne de azi au fost îngropate, laolaltă, pietre de altar şi resturi din lighenele de tablă în care se spălau, după fiecare crucificare, profesionistele inconştiente şi nedemne de ieri.
A fost o răzbunare sau poate numai o ironie a vremii, această înălţare de altar nou spre slăvi, din smârcurile preacurviei….casele cu fete se înşirau, mici şi îndesate una în alta, la poalele unei movile pe care se ridicase, cenuşie şi uitată, o biserică fără trecut istoric….Bucureştenii ştiau că acolo e biserica pensionarelor de la bordelurile din vale….”.
de Belkine Gabriel
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign