Bunul simț și aplicarea legii, la bucureșteni

10 decembrie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

În plină zi, pe Bulevardul Știrbei Vodă, în apropierea intersecției cu strada Berzei, un șofer „de mare bun simț” își parchează mașina de-a curmezișul pe trotuar.

Mașina domnului, șofer evident, „respectă” legislația pentru că nu numai blochează trotuarul, obligând pietonii să ocolească pe carosabil, ci și pentru că blochează accesul la trecerea de pietoni, după cum se poate clar vedea în fotografii.

”Bunului simț” al șoferului i se adaugă „respectul față de lege” al unui … „milițian” de la circulație. Aflat în intersecție, la 15-20 de metri de mașina parcată neregulamentar, domnul reprezentant al legii fie are orbul găinilor, fie nu este interesat decât să facă loc cine știe cărei coloane oficiale.

Așadar, bunul simț și aplicarea legii se împletesc armonios, la noi, la bucureșteni, pentru a da naștere haosului din traficul cotidian… ! Dacă domnul „șofer de bun simț”, care, apropo, stătea de vorbă cu un cunoscut lângă mașina parcată de-a curmezișul trotuarului, ar fi primit o amendă usturătoare, poate ca data viitoare, când ar fi avut o vorbă cu vreun amic, nu ar mai fi parcat astfel, în disprețul legii și al celor care participă la trafic în mod pietonal.

Așa, când a văzut că „milițianul” de la doi pași de domnia sa nu a luat nici o măsură, desigur că data viitoare va parca în același dispreț !

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign