Hipnoza dincolo de Mituri

13 decembrie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Societate
hipnoza-despre- Aida Ivan psihoterapeut Bucuresti

Hipnoza: desființarea miturilor

 

Tu ce crezi despre hipnoză? Crezi că tu nu poți fi hipnotizat sau… dimpotrivă, ți-e teamă să nu fii hipnotizat într-un fel care te-ar pune în situații imposibile? Sau… crezi că poți face regresie în vieți anterioare și să faci pace cu trecutul strămoșilor tăi?  Există atâtea mituri despre hipnoză, încât majoritatea a ajuns să uite că hipnoza este o metodă terapeutică care te ajută să îți atingi potențialul tău, în această viață.

 

În acest articol îți voi explica ce este hipnoza, în termenii tăi. În același timp, îți voi explica de ce miturile nu își au rostul.

 

Înainte de toate, ce este hipnoza?

 

Cărțile de specialitate îți vor spune că este o stare de conștiință modificată și chiar este. Dar nu îmbracă haine rigide, nici mistico- ezoterice. Hipnoza poate fi un exercițiu de relaxare, de meditație, de vizualizare și imaginație, poate fi unul dintre lucrurile pe care tu le faci în mod obișnuit și despre care nici nu îți dai seama că se numește hipnoză. Hipnoza este asociată unei stări naturale, până la urmă.

 

Hipnoza este acolo ca tu să te cunoști mai bine, să pătrunzi în esența credințelor și valorilor tale care nu au legătură cu mintea critică, cea rațională, cea care te pune să faci alegeri după un algoritm social învățat.

 

Hipnoza este, până la urmă, o călătorie ghidată,  o călătorie în care tu alegi să te relaxezi, admirând cele mai frumoase peisaje, așa cum ai face în orice altă călătorie. Este, dacă vrei, o călătorie imaginativă către cel mai frumos loc pe care ochii minții tale îl poate concepe. Loc pe care îl explorezi și  în urma acestei explorări găsești noi poteci, un cer mai albastru, un susur de apă care îți îndulcește auzul, un soare cald care îți mângâie trupul. Și ajungând în acel loc, ți se deschide o altă lume, mai amplă, plină de variante și un potențial de posibilități, de răspunsuri pe care mintea rațională nu îl poate cuprinde.

 

Cum te ajută hipnoza, de fapt?

 

Hipnoza este o modalitate terapeutică, științifică, fiind folosită atât în tratarea traumelor, depresiilor, fobiilor dependențelor etc, dar și în reducerea durerilor, fiind folosită inclusiv la persoanele cu afecțiuni oncologice. Poate de aceea mai este numită chiar hipnoza de vindecare.

 

Acum, să vorbim puțin despre mituri….

 

În transă o să fac lucruri de care îmi va fi rușine mai târziu

 

Hipnoza are propria ei… ecologie și nu poți face în transă nimic din ceea ce în mod obișnuit nu ai face.

 

Lucrând cu un hipnoterapeut bun nu vei spune secrete, nu vei face lucruri greu de imaginat, nu te vei comporta ciudat, ca în filme. Vei căuta doar calea către sinele tău interior.

 

Eu nu pot fi hipnotizat

 

După cum spuneam, hipnoza este o stare în care poți intra natural, fără să îți dai seamă că poartă această denumire.  Există persoane care nu pot fi hipnotizate, dar acestea sunt puține și, în cele frecvente situații, sunt acele persoane care au dificultăți cognitive.

 

Dacă nu pot ieși din starea de hipnoză?

 

Studiile au arătat că starea de hipnoză nu este de durată, iar în terapia prin hipnoză hipnoterapeutul aplică metode specifice de ieșire din transă și verifică cu clientul ca acesta să se  afle în starea sa obișnuită.

 

Aida Ivan – Cabinet Psihoterapie Bucuresti

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign