Ofertă de sărbători: Târgul „Poveste de Crăciun” la Opera Comică pentru Copii!

23 decembrie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Se apropie Crăciunul și trebuie făcute ultimele pregătiri pentru venirea Moșului și pentru o sărbătoare de pomină în familie. Încă din data de 29 noiembrie, Opera Comică pentru Copii oferă soluția potrivită pentru un Crăciun magic la Târgul „Poveste de Crăciun” de la Podul Grant din București. Sute de copii și părinți i-au trecut până acum pragul și au intrat într-o lume fermecată, a sărbătorilor de iarnă așa cum trebuie ele celebrate. Și-au achiziționat astfel amintiri frumoase alături de cei dragi într-o poveste plină de surprize, asistând la un spectacol de lumini și zeci de atracții minunate.

Odată intrat pe poarta principală a târgului, vizitatorul pătrunde într-un spațiu larg destinat distracției, o petrecere cu muzică, jocuri amuzante și personaje din povești. Prima mare atracție este Magazinul Brazilor Împodobiți de unde ne putem lua o mulțime de cadouri superbe. Aici găsim, pe lângă brazi ornați cu mult bun gust, idei de cadou pe placul tuturor: spărgători de nuci, globuri, păpuși, accesorii de toate felurile pentru a decora cu succes casa sau a face mici bucurii cunoștințelor. Descoprim și o mulțime de jucării care stimulează inteligența copiilor, pijamale și accesorii vestimentare inspirate de spectacolele Operei Comicce pentru Copii și alte asemenea minunății pe care cei mici și le doresc sub brad. Dar Magazinul acesta nu este unul oarecare, este un magazin magic deoarece copiii au ocazia de a se juca, în el fiind amenajat un spațiu în care își pot testa cunoștințele și perspicacitatea cu ajutorul jocurilor logice realizate special pentru ei.

Curtea târgului conține o grămadă de provocări dintre cele mai plăcute: mini-spectacole muzicale pentru toate vârstele. La scena Cantus Mundi, o scenă mică situată în partea stângă a târgului, voci cristaline de copii au prezentat în fiecare zi colinde și cântece de sezon în cadrul evenimentului Olimpiada Colindătorilor. Este vorba despre copiii de la Corurile Cantus Mundi, copii de la școlile din București și din țară care, din pasiune pentru muzică, alături de îndrumătorii lor, învățători sau profesori au ales să cânte în cor pentru a oferi bucurie, demonstrând astfel că muzica poate reprezenta un puternic instrument educativ. Corurile Cantus Mundi fac parte dintr-un program național destinat copiilor și tinerilor sub tutela Corului Madrigal.

La Scena Cantus Mundi au avut loc povești de Crăciun prezentate de copiii de la atelierele de creație ale Operei Comice pentru Copii (proiectul „Atelierele Micul artist”), iar tinerii cântăreți și actori ai teatrului au oferit scenete comice de sezon: „De Crăciun primești un ananas!”, „Colind de Crăciun”, „Scooby Doo și fantoma de Crăciun” sau „Povestea globului de Crăciun”.

Călătorul prin lumea de vis de la Târgul „Poveste de Crăciun” poate să construiască oameni de zăpadă din pluș, să se plimbe în Caruselul jucăriilor, să cumpere cele mai frumoase cadouri și să guste bunătăți tradiționale, dar are parte și de întâlniri neașteptate. La Patinoarul Copiilor el poate să patineze alături de ursuleți, iepurași și alte animale din povești interpretate de balerini, iar la Curtea Renilor poate să se plimbe cu sania trasă de doi dintre renii lui Moș Crăciun!

Târgul „Poveste de Crăciun” vrea să stimuleze creativitatea și dragostea de frumos a copiilor, așa că în curtea Operei Comice pentru Copii, în apropierea Copacului Colindătorilor și a derdelușului, sunt deschise Atelierele spiridușilor. Orice copil poate deveni spiriduș pentru că aici învață cum să realizeze globuri și beteală, ornamente pentru masa de Crăciun, cum să facă păpuși, să creeze rame foto și felicitări, să picteze și să coloreze. Munca lor este răsplătită, ei putând să-și ia creațiile acasă, să le transforme în cadouri sau să le arate familiei.

S-ar zice că asta a fost tot, dar distracția continuă cu o surpriză de zile mari. Cei care trec pe Calea Giulești, prin fața Operei Comice pentru Copii la numărul 16 se întreabă poate de ce pe clădire este amplasată o sanie uriașă plină de cadouri. Este sania lui Moș Crăciun, care vizitează de miercuri până duminică teatrul, ba chiar aproape s-a mutat în Salonul „Mozart” al Operei Comice pentru Copii. Salonul „Mozart” a fost transformat în Salonul lui Moș Crăciun, acestuia   i-a fost instalat un tron imens ornat cu cadouri unde el îi așteaptă pe copii să-și spună dorințele. Înainte însă de a ajunge la Moș, copiii au ocazia de a călători cu sania lui cu ajutorul realității virtuale și de a-i vizita orașul în care locuiește, admirând o dioramă care prezintă un peisaj de munte. Mai mult, la Atelierul de pictat căsuțe ei pot să-și aleagă o casă precum cele din expoziție și să o coloreze cum vor ei. Lângă acest spațiu guvernat de Moș Crăciun se află o a doua dioramă, pentru pasionații de trenulețe, care prezintă, într-o localitate de munte, mai multe tipuri de vagoane, iar copiii sunt îndemnați să le analizeze și să le precizeze destinația.

Ediția de anul acesta a Târgului „Poveste de Crăciun” organizat de Opera Comică pentru Copii a întrecut orice așteptări. În decembrie, pe lângă o gală de excepție cu participarea a mii de spectatori la Sala Polivalentă – tradiționala gală „Poveste de Crăciun”, pe lângă spectacole îndrăgite precum „Joc și rock” după opereta „Crai nou” de Ciprian Porumbescu, „Ivan Turbincă”, „Salonul de percuție” și producția de sezon – baletul „Spărgătorul de nuci”, ne bucurăm și de acest târg fastuos. Opera Comică pentru Copii închide anul cu trei reprezentații magice ale spectacolului „O noapte la Veneția” de Johann Strauss-fiul, una dintre cele mai aplaudate producții ale teatrului, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, un spectacol de familie, dedicat atât celor mici cât și celor mari. Astfel, cine dorește să sărbătorească Crăciunul și Anul Nou într-un mod special, într-o lume fantastică, alături de familie, de prieteni și personaje de poveste trebuie neapărat să răspundă ofertei Târgului de Crăciun de la Opera Comică pentru Copii. Aici găsește tradiții românești și nu numai, prilej de amuzament și distracție și nu în ultimul rând cele mai frumoase cadouri pentru copii.

Iulia Toea Mureșan

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign