Primul spital de urgență din Capitală.

12 decembrie 2018 Dan Rosca Bucurestii vechi

Stația de Salvare (primul spital de urgență din Capitală) a luat ființă, la inițiativa unor persoane generoase, în preajma anului 1900, pe cheiul Dâmboviței, și a fost dotată încă de la început cu auto-ambulanțe fabricate de firma Fiat.

Instituția se afla sub oblăduirea Societății de Salvare și de Prim Ajutor în caz de accidente, din care făceau parte medici, avocați, primarul Capitalei, prefectul Poliției și directorul general al Serviciului Sanitar. Pentru o vreme, s-a aflat sub direcția doctorului Nicolae Minovici, fratele lui Mina Minovici. În anii interbelici, salvarea era apelată la numărul 43333.


După darea în folosință a noului Spital de Urgențe din Floreasca, unitatea de pe malul Dâmboviței a devenit Dispensarul Central Sportiv („spitalul sportivilor“). Clădirea se găsea în apropierea Pieței Națiunilor Unite și a fost demolată cu prilejul sistematizărilor din anii ’80. Dacă nu mă înșel, pe locul ei se găsește acum blocul numit Eximbank.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign