Prin BUCUREȘTI [4]-Primul bulevard al Capitalei.

04 decembrie 2018 Dan Rosca Bucurestii vechi

BUCUREȘTI, 1875.
Primul bulevard al Capitalei (care atunci avansase doar până la ulița Brezoianu) la intersecția cu Calea Mogoșoaiei. În centru, Hotelul Bulevard (cu marele magazin de covoare Philippe Haas), în stânga, casa Greceanu (azi blocul cu restaurantul Pizza Hut).

BUCUREȘTI, 1934.
Perspectiva străzii Poliției. În centru, pe colțul cu strada Sapienței, localul Circului Sidoli – singurul circ permanent al Capitalei. În fundal, pe colțul cu strada Brutus, Hotelul Modern (numit mai târziu Hotel Tranzit și aflat acum în ruină).

BUCUREȘTI, 1867.
O casă din Pantelimon.

BUCUREȘTI, 1931.
Garaj al unei cazarme, ce adăpostea moto-mitralierele marca Harley-Davidson.

BUCUREȘTI:
Piața Sf. Gheorghe, la ora amiezei, acum un veac. Pe soclul Lupoaicei Capitoline se odihnesc câțiva „oacheși“.

Finele anului 1918: două uriașe tunuri germane capturate de armata noastră. Cel din față – un mortier de 800 mm – poartă o pancartă ce vestește Unirea tuturor provinciilor istorice locuite de români.

 

BUCUREȘTI, 2014.
Palatul ziarului „Curentul“ – construit cu trudă (!!!), acum vreo 80 de ani, de gazetarul Pamfil Șeicaru, după principiul „șantajul și etajul“ – privit din Brezoianu.

 


Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign