Bucureștiul încă mai păstrează elemente belle epoque de la final de secol 19, în tot haosul urban.

28 ianuarie 2019 [Raiden] Bucurestii vechi

Exemplu: casa asta din anii 1890 de pe Calea Călărașilor, aproape de limita demolărilor optzeciste care au distrus partea centrală din Cartierul Evreiesc.

Fațada principală, desfășurată spre curtea generoasă și încărcată cu elemente decorative frumoase are o intrare marcată de ferestre arcuite, un adevărat portal. Imobilul e locuit, oamenii care stau acolo l-au spoit înspre stradă. Nu se găsește pe lista monumentelor istorice, dar e reprezentativ pentru stilul de locuire mic burghez de acum mai bine de 120 de ani într-o zonă prosperă a capitalei.

Case ca asta sunt demolate sau mutilate pe bandă rulantă în tot orașul, cu concursul autorităților ignorante, cărora nu le pasă de istorie și nu sunt interesate să lucreze pentru a avea un plan armonios de dezvoltare a orașului, dezvoltare care să aibă cetățeanul în centru.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign