Cand apelezi la Psiholog Online- Aida Ivan

psiholog online aida ivan

Cand este momentul sa apelezi la un psiholog online?

Psihologul, este un fin cunoscator al modului in care gandurile se contopesc cu sufletului uman, cum creierul face conexiuni care crează dileme existentiale. Acele ganduri in legatura cu tine, cu partenerul, jobul, familia… Este motivul pentru care de multe ori psihologul este privit ca un “doctor” de suflete.

 

Psihologul este persoana, specialistul in care sa ai deplina incredere, psihoterapeutul este persoana care te ghideaza  catre interiorul sau, fara a-ti impune drumul. Psihologul comunica cu tine, are inscredere in tot ce esti, in deplinatatea fiintei tale, fara a-ti da sfaturi fara a-ti impune un drum. Dimpotriva, el este cel care te ajuta sa fii tu, sa te iubesti si sa te accepti asa cum esti.

 

Poate sunt momente in care ai dori sa discuti cu un terapeut, dar timpul si distanta care te limiteaza sa mergi la cabinet. In vremurile moderne Internetul face totul posibil, iar tu poti comunica mediat cu un psiholog online.

 

De ce sa apelezi la un psiholog online?

 

Sa iti fie bine. Pentru ca tu si partenerul tau intampinati probleme de comunicare si terapia de cuplu este singura solutie. Sa faci pace cu tine. Pentru ca nu esti multumit. De tine, de altii. Pentru ca ti-e frica. Pentru ca vrei altceva.

Atunci cand orice este prea mult

 

Toata lumea se infurie sau se intristeaza dar, cand trairile interioare sunt prea intense si se transforma intr-o piedica in indeplinirea activitatilor de zi cu zi, este cazul sa incepi sa iti pui intrebari si, cel mai important sa iei masuri. Intr-un astfel de caz, evitarea discutiei cu un psiholog online poate sa duca la instalarea unei stari de anxietate pronuntate, atacuri de panica,  dar si la insinuarea unui comportament de evitare.

 

Atunci cand starea psihica se reflecta in sanatatea fizica

 

Potrivit unor cercetari stiintifice, emotiile negative sunt rezultatul a multe tulburari, de la imunitate slabita la functii digestive sau accentuarea problemelor cardiovasculare. Stresul cronic care se instaleaza dupa o perioada de multe luni tensionate face ca nivelul de cortizol sa se mentina ridicat. Daca medicul tau a fost reticent in a-ti da un tratament la durerea care te supara se prea poate ca in spatele ei sa se afle o cauza emotionala pe care o tratezi cu ajutorul unui psiholog online.

 

Atunci cand iti ineci amarul intr-un viciu

 

Sa fumezi o tigara ocazional atunci cand bei un frappe cu prietenele in oras este un lucru pe care si medicul il trece cu vederea. Insa, daca faci acest gest ori de cate ori ai o suparare, ai nervi si contextul se repeta in mod obsesiv in mod sigur acest ritual a devenit o dependenta periculoasa. Iar aceste asocieri dintre o stare negativa si consum de tutun, alcool sau mancare sunt semne ca incerci sa gasesti o compensare emotionala in viciu. Lupta cu tulburarile emotionale se rezolva prin impacarea cu sinele nu prin a te refugia intr-un viciu. Daca acest scenariu ti se pare familiar atunci discutia cu un psiholog online te-ar putea ajuta sa depasesti aceste momente si sa gasesti solutii mult mai bune si care sa nu iti puna sanatatea in pericol.

 

Atunci cand nimic nu iti mai place

 

Daca acum ceva timp de abia asteptai sa te intalnesti cu prietenii si familia, daca iti placea la nebunie sa te plimbi ore in sir prin parc, daca de abia asteptai sa ajungi acasa sa gradinaresti iar acum nimic din toate acestea nu mai au sens, atunci in mod sigur s-a intamplat ceva. Atunci cand nu mai simti bucurie pentru lucrurile simple care iti umpleau sufletul, este momentul perfect pentru a discuta cu un psiholog online. Specialistul te va ajuta sa faci un pas in spate si sa iti dai seama ca merita sa aduci inapoi toate acele maruntisuri care iti fac existenta mai frumoasa.

 

Atunci cand cei din jur te vad schimbata

 

Daca relatia de cuplu nu mai este ce a fost datorita toanelor sau dezinteresului frecvent iar partenerul se declara ingrijorat de starile tale, drumul la un specialist poate sa fie solutia salvatoare. Este valabil si atunci cand nu partenerul de viata ci prietenii sau membrii familiei iti spun ca s-a schimbat ceva. Nu trebuie sa reactionezi aiurea atunci cand se iveste o astfel de afirmatie ci trebuie sa te retragi putin si sa te gandesti daca au dreptate. Adesea, persoanele din jurul nostru pot sa vada mai clar ce incerci sa ascunzi iar starile de neliniste se citesc in reactii.

 

Psiholog Aida Ivan