Anii 30, Vama Poştei.

01 februarie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

 

Foto: anii 30, Vama Poştei, arhitect Statie CIORTAN.
În stânga strada Lipscani, iar în extremitatea stângă era sala cinema Central.
Clădirea din centru, în stânga Vamei Poştei, pe colţul actualei străzi Brezoianu, nr. 2 (dar fostă strada Domniţa Anastasia în alţi ani. Actuala stradă Domniţa Anastasia se numea în acei ani strada Belvedere) cu strada Lipscani era imobilul unde se găsea tipografia Energia, imobilul unui farmacist.
De asemenea, acolo locuise şi dr. Wilhelm Fildermann, lider al Comunităţii Evreieşti, dar şi Zizi Lambrino, prima soţie a lui Carol al II-lea (despre ei existând şi povestea cu Nicolae Iorga care venea aici dis-de- dimineaţă cu maşina şi cu şoferul pentru a se uita prin cărţile anticarilor din vecinătate, iar Zizi Lambrino deranjată de zgomotul maşinii l-ar fi rugat pe Nicolae Iorga să parcheze în altă parte acesta răspunzându-i că şi „motorul” ei deranjează o ţară întreagă….preluare de la A.R.C.E.N.).
Puţin mai sus, pe Prelungirea Lipscani, nr. 7 locuise Barbu Solacolu care a lăsat multe mărturii asupra zonei şi nu numai.
Sursa foto: Facebook, Jibrail Al-Ahmar.
de Belkine Gabriel
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign