Atunci când exista forma veche a imobilului Socec .

14 februarie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Foto: cândva înainte de 1920.
Atunci când exista forma veche a imobilului Socec de pe colţul Căii Victoriei cu strada Lipscanii Noi (o prelungire a străzii Lipscani).
„…Librăria Socec a funcţionat din toamna anului 1856 într-o clădire de pe Podul Mogoşoaiei (la nr. 7, în acei ani) alături de casa baronului Meitani, în care se afla Prefectura Capitalei…”conform lui Constantin Bacalbaşa în volumul „Bucureştii de altădată”, volumul I, Ed. Eminescu, 1987, pagina 51.
Vizavi de Socec imobilul Societăţii de Asigurări Dacia (în foto la parter se găsea Banca Agricola) care avea la acea dată intact şi turnuleţul de pe colţ.
În depărtare, în dreapta, se vede şi Palatul Nifon de la intersecţia cu strada Doamnei şi Hanul Castrişoaiei.

Oare se vede pe partea dreaptă, Calea Victoriei, nr. 22-24, şi clădirea Rosenthal a Băncii Naţionale a României ridicată după proiectele arhitectului Radu Dudescu, totuşi mai târziu şi având şi mai multe etaje ??..in anii 39-40 ?..nu poate fi vorba de ea !!!.. în orice caz este o clădire masivă pe acel loc !
Sursa foto: Facebook, Caleidoscop.

Foto: anul 1903, librăria J. V. Socecu pe Calea Victoriei, nr. 21.
(aceasta însemnând pe colţ cu Prelungirea Lipscani).
Stabilimentul Industrial de Arte Grafice şi Confecţiune de Hârtie.
Stabilimentul J.V. Socecu, strada Berzei, nr. 59.
Sursa foto: Facebook,

de Belkine Gabriel

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign