O fotografie din anul 1917

06 februarie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

 

Foto: anul 1917,
în stânga-colţul de jos, pe locul Vamei Poştei, actualul sediu al Inspectoratului Poliţiei Române.
În dreapta spatele Grand Hotel de France.
Pe strada Belvedere (actuala porţiune de stradă Domniţa Anastasia), în dreapta fostei „judecătorii a vopselei de roşu”, clădirea circulară aflată în prim-plan (actualmente Biroul de Relaţii Publice al Inspectoratului Poliţiei Române) se vede tramvaiul cu linie pe Prelungirea Lipscani şi pe strada Mihai-Vodă.Clădirea masivă aflată deasupra Grand Hotel de France este Socec, librăria renumită aflată pe colţul Căii Victoriei cu strada Lipscanii Noi (Prelungirea Lipscani), mai târziu devenită magazinul universal Galeriile Lafayette iar în anii socialismului magazinul universal Victoria. Între aceste două clădiri este strada Lipscani, porţiunea numită când Lipscanii Noi, când Prelungirea Lipscani, când pur şi simplu strada Lipscani, actualmente strada Lipscani.

În partea stângă a fotografiei, pe mijloc, se vede şi Hotel Princiar aflat pe Bdul Elisabeta colţ cu strada Brezoianu, actualul Hotel Central. Deasupra hotelului se vede Cişmigiul.
Sursa foto: Facebook, Jibrail Al-Ahmar.

de Belkine Gabriel

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign