RADET a murit, trăiască Termoenergetica!

27 februarie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Consilierii municipali au adoptat , cu majoritate de două treimi, 37 de voturi, trei proiecte de hotărâre privind asigurarea continuității serviciului public de încălzire în sistem centralizat.

Una dintre hotărâri vizează divizarea actualei Companii Municipale Energetica, declarată de Curtea de Apel ca fiind înființată ilegal, și formarea a două noi companii municipale.

Una dintre aceste companii, numită „Termoenergetica”, va avea ca obiect de activitate producerea, transportul și distribuția energiei termice, în timp ce cea de-a doua companie va face reparațiile la rețeaua de termoficare.

Cele două companii vor avea ca acționar majoritar Consiliul General al Municipiului București, iar câte 6 acțiuni ar urma să fie deținute de fiecare dintre Consiliile Locale ale Comunei Chiajna și respectiv orașului Popești-Leordeni.

De asemenea RADET va continua serviciul public de alimentare cu energie termică până la înființarea celor două companii după care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica București Ilfov va delega serviciul Companiei nou înființate care va prelua și angajații RADET.

Administratorul special al regiei de termoficare Alexandru Burghiu: „Când am venit în RADET, am găsit o familie de 3.000 de oameni pe care i-am acuzat că nu au fost destul de vocali. S-a ajuns aici din decizii politice, nimic altceva. Specialiștii adevărați din RADET nu au fost ascultați și am fost puși în fața unei decizii radicale.

Avem deja probleme mari cu furnizorii. Pe lângă investiții despre care tot vorbim, noi avem în sarcină reparațiile. Dacă mie nu îmi aduce cineva țevi, eu cu ce fac reparații? Mi s-a spus că nu îmi pot fi furnizate materiale pentru că nu există garanția că eu pot să plătesc. Dintr-un astfel de război, nimeni nu câștigă. Dar pierd bucureștenii”, le-a spus Burghiu consilierilor municipali.

Proiectul a întrunit voturile consilierilor PSD-ALDE, PMP și pe cele ale consilierilor PNL, cu două excepții. Consilierii municipali USR au votat împotriva proiectelor.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign