Strada Brezoianu in anul 1939

14 februarie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

 

Foto: anul 1939, strada Brezoianu,
iar la stânga strada Belvedere (actualmente strada Domniţa Anastasia) cu vedere spre strada Lipscani (sau Lipscanii Noi) şi spre imobilul cu tipografia Energia aflat pe colţul din stânga al străzilor Brezoianu, nr. 2 şi Lipscani, nr. impar.
Pe partea dreaptă imobilul Belvedere construit în anul 1939 (va cădea la cutremurul din 4 martie 1977) şi care avea 11 nivele şi o terasă la ultimul etaj.
La parterul imobilului Belvedere se vede bodega Cărăruie, iar vizavi (în clădirea existentă şi azi), pe strada Brezoianu, nr. 6 (după cum se vede în reclama de pe colţ de deasupra clădirii scrie Electro-Bloc 6) se vede pe colţ intrarea la „Berăria-Restaurant –Bodegă La Nicu” serviind bere Suther (parcă aşa se vede scris şi nu Luther), apoi mai spre stânga în clădirea cu două etaje se vede la parter Lăptărie.
Pe colţul din stânga al intersecţiei străzilor Brezoianu şi Belvedere se vede o reclamă “La pălării Eftimie”, iar la parter un Restaurant-Cafeu.
Sursa foto si partial comentarii: Facebook, Dan Roşca.
de Belkine Gabriel
Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign