Premieră la Teatru la Cinema: Legenda Regelui Arthur, spectacol dedicat copiilor școlari

15 martie 2019 Andrei Slavuteanul

Teatru la Cinema anunță premiera oficială a spectacolului de teatru “Legenda Regelui Arthur”, dedicat copiilor cu vârsta mai mare de șapte ani. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 martie, de la ora 17:30, la Teatru la Cinema din Hollywood Multiplex – București Mall Vitan

„Legenda Regelui Arthur este un spectacol unic, care îmbină legenda cu misticul, creând imagini care ne vor purta înapoi în timp, către tărâmurile încețoșate ale Avalonului, proiecțiile de pe ecranul de cinematograf venind în sprijinul actorilor pentru a-i duce pe cei mici cu adevărat în lumea lui Arthur. Textul este semnat de Magda Frâncu, care a realizat și regia spectacolului, iar din distribuție fac parte actorii Irina Enache, Alina Dumitrelea, Filip Popa și Iulian Cuza.

Spectacolul s-a născut din dorința de a oferi opțiuni culturale și pentru copiii de vârstă școlară, pentru care oferta este în acest moment foarte redusă, lucru resimțit atât de părinți, cât și de profesorii care au la dispoziție puține variante atunci când alcătuiesc programul de activități pentru Școala Altfel.

„Pe măsură ce copiii cresc, este nevoie de noi și noi abordări teatrale, astfel încât să îi ajutăm să își păstreze interesul pentru artă, cultură și frumos. Din păcate, există puține spectacole pentru copiii din categoriile de vârste 9 – 14 ani, care au depășit etapa Scufița Roșie sau alte povești pe care le vedem adesea pe scenele de teatru pentru copii. Dacă este ceva ce unește copiii tuturor generațiilor, aș îndrăzni să spun că este pasiunea pentru personaje legendare.  Așa m-am îndreptat către Robin Hood, Zorro și Legenda Regelui Arthur. Dar Arthur nu este numai o legendă, a existat cu adevărat, deci iată că putem prezenta și o pagină de istorie. O combinație, zic eu reușită: istorie, cea mai celebră sabie a tuturor timpurilor (Excalibur), un vrăjitor cunoscut și iubit (Merlin) și apariția misterioasă a Doamnei Lacurilor.” a declarat Magda Frâncu, regizoarea spectacolului.

Biletele la spectacol costă 25 lei pentru adulți și 15 de lei pentru copii și pot fi cumpărate online pe www.teatrulacinema.ro sau de la casa de bilete a cinematografului Hollywood Multiplex din București Mall Vitan.

Teatru la Cinema este un proiect cultural care facilitează accesul publicului larg la cultură, aducând spectacole de teatru în spațiul neconvențional al cinematografelor. Portofoliul Teatru la Cinema conține peste 80 de spectacole, jucate în 14 cinematografe din principalele centre comerciale din București (8 locații), Buzău, Focșani, Pitești, Ploiești, Alexandria și Botoșani.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign